A csúcstechnikát képviselő, 300 millió forintos CT berendezés telepítését és a városi kórház radiológiai részlegének rekonstrukcióját követően a Euromedic Diagnostics Szeged Kft. további 30 millió forintból alakította ki az I. Rendelőintézet és a Gyermekklinikai radiológiai egységekben is a digitális röntgendiagnosztika feltételrendszerét. Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően a részlegekben készült képekhez minden orvos korlátozás nélkül azonnal hozzáférhet és felhasználhatja a napi gyógyító munkában.

A városi I. Rendelőintézet és a Gyermekklinika radiológiai egységeiben a digitális röntgen diagnosztika feltételrendszerének megteremtésével lezárult a közel 400 millió forintos képalkotó diagnosztikai integráció második üteme a Szegedi Tudományegyetemen – jelentette be a sajtó képviselői előtt Prof. Dr. Hajnal Ferenc, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese 2010. március 3-án, Szegeden. A fejlesztés és a korszerű informatikai háttér lehetővé teszi, hogy a klinikai és a rendelőintézeti radiológiai egységekben készült képekhez minden orvos korlátozás nélkül azonnal hozzájuthasson, és azokat megtekintve felhasználhassa a napi gyógyító és tudományos munkájában – tette hozzá a szakember.

A fejlesztés első lépéseként Kelet-Európában egyedülálló, csúcstechnikát képviselő, 300 millió forintos CT berendezést telepített tavaly októberben a Euromedic Diagnostics Szeged Kft a szegedi klinikán. Az új, 64 szeletes volumetrikus Computer Tomograph az elődeihez képest lényegesen gyorsabb képalkotást tesz lehetővé és a vizsgálat során a betegeket 50 százalékkal kisebb sugárzás terheli. A szokásos vizsgálatokon kívül a géppel a szív koszorúereiről és egyéb testtájak artériás és vénás rendszeréről is kiváló képek készíthetők, valamint vizsgálható az agy és több hasi szerv vérátáramlása.

A 350 millió forintos beruházás második ütemének kezdetét a szintén a Euromedic Diagnostics Szeged Kft. működtetésében lévő városi kórházi radiológiai részleg jelentős rekonstrukciója jelentette. Ennek keretében új CT és ultrahangos vizsgáló helyiségek, CT orvosi leletező, radiológiai recepció és szociális helyiségek kerültek kialakításra, valamint megújulhatott a kórház magasföldszinti folyosója is. Az új CT helyiségbe került át a 16 szeletes CT berendezés, mely addig az Új Klinika alagsorában működött. Ezzel szakmailag jelentős minőségemelkedés következett be a Kórházi épületben készülő CT vizsgálatok tekintetében.