Fotó: Dr. Merkely Béla, Facebook
Hirdetés

Felidézték, még a nyáron jelentetett meg szakmai ajánlást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) arról, hogy kinek milyen típusú oltóanyagot javasol harmadik vakcinaként.

„Minthogy Magyarországon az elsők között kezdték meg beadni a harmadik oltást, azóta rendelkezésre állnak olyan újabb klinikai eredmények és nemzetközi ajánlások, melyek alapján Merkely Béla – az oltást végző orvosával egyeztetve – felvehette a Janssent a két korábbi Szputnyik oltás után” – írták.

Hozzátették, hogy a rendelkezésre álló nemzetközi adatok és ajánlások alapján adható vektor alapú oltóanyagra azonos adenovírust tartalmazó, vektor alapú vakcina.

Az egyetem szerint ezt támasztja alá, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) például engedélyezte a Janssen oltás ismételt beadását, vagy hogy Angliában is engedélyezték a három egymást követő, vektor alapú Astra Zenecával történő oltást, valamint Oroszországban a harmadik Szputnyikkal történő vakcinációt is.

Korábban írtuk

„A Semmelweis Egyetem álláspontja szerint a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy mindenki vegye fel az első, második és harmadik oltást” – áll a közleményben.