Az előadó mikrofon nélkül beszélt, megvallotta, hogy maga is katolikus ember, de nem állította, hogy a lepel minden kétséget kizáróan hiteles, ezt különben egyetlen pápa sem hirdette ki. A levezetése a természettudományos ismeretek iránti pozitív megkülönböztetésből indult, a történelmen át vezetett el egészen napjainkig – tudósít Pákozdi István egyetemi lelkész.

Döbbenetesen tárta elénk azt a kacskaringós utat, amely a leplet Jeruzsálemből Edesszán át Konstantinápolyba, Athénbe, a Szerémségbe, a franciaországi Chambérybe, s végül Torinóba vezette el. Képekkel illusztrálta a pollenvizsgálatot, a lepel numizmatikai, textiltechnikai és fotográfiai sajátosságait, a meglepő egyezéseket, a különféle elemzéseket és meggondolásokat, amelyeknek az a végeredménye, hogy az olasz ateisták és szkeptikusok egyesülete felsült minden próbálkozásával, míg a szindológia, a lepellel (görögül mandülionnal) foglalkozó tudomány egyre inkább kiterjedtebb.

Az ereklye, akár eredeti, akár az eredetihez érintett másolat lenne – a kereszténység kétezer éves történetén át jele annak a Szenvedőnek, aki ma is a kérdések középpontjában áll, akinek halála elgondolkoztat, akinek föltámadása előtt magyarázhatatlanul áll a világ. – Pályi professzor igen alapos, konzekvens, ugyanakkor humoros előadása a legjobbkor hangzott el az egyetemen: nagyböjtben és a lepel Húsvéttól Pünkösdig tartó kiállításának előestéjén. Hála a szervezőknek! A hallgatók óriási tapssal értékelték a rendkívüli előadást.

A lepel mindenképpen jele a kereszténységünknek, a Krisztushoz tartozásunknak, a belé vetett hitünknek. Akár hiteles, akár nem, fölhívja a világ figyelmét arra, hogy a szenvedő Krisztus és az értünk hozott áldozata, szenvedése, halála, feltámadása kitörölhetetlenül jelen van, és jelen marad az emberiség történetében.

(Forrás: Torinói lepel/Barotai Imre)

A torinói lepel meglátogatására zarándoklatot szervez Obendorfer Árpád Utazási Irodája

2010. május 4-8. között Obendorfer Árpád utazást szervez Itáliába. Akit érdekel az utazás, jelentkezhet Obendorfer Árpádnál és Frigyesy Ágnesnél.

Jelentkezés:

obendorfer@mail.datanet.hu címen, vagy telefonon: 00-36-1-395-2714 vagy 06-20/337-1233 mobilon.

frigyesy@gmail.com, telefon: 06-20/383-1417

A busz már félig megtelt! Érdemes időben jelentkezni, le ne maradjon erről a különleges útról! Érdemes időben regisztrálni, mert máris nagy az érdeklődés!

Honlap: www.obendorfer.hu