Még ma is sok történész töpreng azon, hogy miként tudtak szemrebbenés nélkül gyilkolni a nácik és a bolsevikok. Elvégre valahol ők is emberek voltak, mégis ártatlanokat öltek, milliószámra. Nincs ebben semmi titok. Ha tanulmányozzuk a nácik és a bolsevikok világszemléletét, akkor kiderül, hogy ők magasabb rendű lénynek, egy új, tökéletes világ építőmestereinek tekintették magukat.

Hirdetés

Ezt sulykolta tudatukba az akkori modernista ideológia. Ennek részeként pedig egyenesen küldetésüknek érezték, hogy elpusztítsák azokat, akik az új világ teremtésének útjába állnak.

Innen nézve talán könnyebb megérteni a mai magyarországi balliberális ellenzék életeket követelő, abszurd vakcinapolitikáját, a „minél rosszabb, annál jobb nekünk” sötét stratégiáját. Fleck Zoltán, a hazai balliberális tábor ideológiai titkára, amúgy az Eötvös Károly Intézet vezetője, egyetemi tanár korábban arról beszélt, hogy jövőre, az ellenzék választási győzelme után fel kell függeszteni a jogállamiság intézményét. Nemrég pedig azt javasolta, hogy a megszületendő balliberális hatalom egyszerűen szabaduljon meg az Alaptörvénytől!

Olyan proxypolitikusokról és civil aktivistának álcázott rohamosztagosokról van szó, akik mások helyett, mások megbízásából háborúznak. És nemcsak azért teszik ezt, mert meg vannak győződve a világprogrammá terebélyesedett progresszivitás felsőbbrendűségéről és a nemzetek ósdi gyarlóságáról, hanem mert várnak is valamit. Például azt, hogy akár egy ország komprádor kormányzójaként vagy akár valamelyik NGO egyszerű katonájaként, de bevegyék őket a felsőbbrendűek elitjébe.

Fotó: Facebook képernyőkép

Ha blöffölni kell, akkor a DK és a Momentum a leghangosabb. Felszabadítanák a nyugdíjasokat, megdupláznák a családi pótlékot, kilenc hónapra tolnák ki a munkanélküli-járadék idejét a járvány miatt… Az MSZP ehhez még hozzáteszi, hogy adómentessé tenné a minimálbért. A Momentum nemcsak százezer forintot adna mindenkinek, aki beoltatja magát, de tulajdoni részvényt juttatna minden magyar állampolgárnak, és jönne persze az ingyenbér is… A végére pedig egy pirospozsgás alma: a 32 órás munkahét! De amúgy is megoldódna minden problémánk, ha a nemzeti téboly helyett végre belesimulnánk az egyesült Európa birodalmába. Mert ez a dolgok rendje, mondja vissza-visszatérően Dobrev Klára.

Ám a blöffök sorában egyre gyakrabban feslik fel a varrás mentén a valóság. Melegházasság, migránstömegek befogadása, áremelés, adóemelés, új adóformák bevezetése, a paksi beruházás leállítása, drága amerikai palagáz az olcsóbb orosz helyett, koedukált vécé, LMBTQ-agymosás már az óvodákban, pedagógusok NGO-s átképzése és így tovább. A destruktív ötletek még veszélyesebbek, hiszen már működő struktúrákat semmisítenének meg. Például a családok otthonteremtési kedvezményét, a lakásfelújítási támogatást, továbbá megnyirbálnák a családtámogatási rendszert, és fizetőssé tennék az egészségügyi ellátások egy részét. Mégis lesznek szavazók, akik jövőre besétálnak a csapdába. Nekik ez lesz a 22-es csapdája.

Az ellenzék egyetlen valós választási fegyvere a zsigeri Orbán-ellenesség. Ezzel egyesítene egy népesebbnek gondolt tábort, amelyben éppúgy ott hangoskodik a lakótelepi kocsmák segélyt keveslő prolija, ahogy ott okoskodik a negyvenes éveiben járó egyetemi tanár is, aki kifejezetten modern szellemnek tekinti magát, amikor a neomarxizmus tételeivel érvel. Neki nyilván tetszik az is, hogy a palermói bíróság nemrég befogadta az ügyészség Matteo Salvini ellen összetákolt vádiratát. A terv az, hogy a szuverenista és migránsellenes Salvinit legalább kétévnyi börtönbüntetésre ítélik. Akár feltételesen is. A hatályos olasz törvények szerint ugyanis akire minimum kétévnyi börtönt mérnek a bíróságok, az nem vehet részt a közéletben. Nem is olyan vicces tehát, hogy Gyurcsány Ferenc újra és újra börtönrácsot ígér Orbán Viktornak. Ha győznek, egy sima szavazással lemásolhatják az olasz jogszabályt.

Korábban írtuk