Félelmetes volt hallgatni ezt az érzelmek nélküli, jéghideg számolgatást.

Az ellenzék ugyan elmondja azt, hogy [a vírus halálozási számai miatt] a kormány felelős, de nem tesz közzé szegmentált üzeneteket, nem szól külön a gyászolókhoz” – mondta a Pesti TV múlt heti, Polbeat Pankráció című műsorában Nagy Attila Tibor baloldali tanácsadó.

Hirdetés

Márpedig a gyászolók tömege, azon választópolgárok tömege, akik siratják a hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, az idővel egyre nőni fog. Számításaim szerint szépen felmegy száz-százötvenezerre, kétszázezerre. Kétszázezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni. És az ellenzék adott része, beleértve a DK-t, miután nem szól közvetlenül a gyászolókhoz egyelőre, ezért nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat.”

Szépen felmegy kétszázezerre… Nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat… Ez egy politikai program lenne? A stúdióban ülők megdöbbenését látva Nagy Attila Tibor szemrebbenés nélkül azt mondta: Joe Biden is csinált ilyet. „Bevett kampányeszköz volt.

Szóval a gyászolók fájdalmát kihasználni a baloldalon bevett kampányeszköz. Az emberben ilyenkor óhatatlanul felmerül: erről szólna hát a baloldal oltásellenes kampánya? Mert hiába derül ki, hogy a Szputnyik-vakcina az egyik legjobb – és vesz belőle Ausztria is egymillió adagot –, hiába mondja ki az Egészségügyi Világszervezet a kínai Sinopharm oltóanyagáról, hogy hatásos, hiába tapasztalta meg saját bőrén is Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, milyen súlyos betegséggel is jár a koronavírus-fertőzés, az ellenzék folytatja a kampányát a keleti vakcinák ellen. Mikor például e sorok születtek, még aktív volt a DK adatgyűjtő petíciója, amelyet azért indítottak, hogy ne lehessen a kínai vakcinával oltani Magyarországon.

Fotó: Pesti TV, képernyőkép

Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra!” – írták például Gyurcsányék január 28-án a Facebookon. „Nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet!” – posztolták február 22-én ugyancsak a közösségi oldalukon. És a hasonló tartalmú megnyilvánulások sora még hosszasan folytatható lenne Gyurcsány Ferenc személyes megosztásaitól Komáromi Zoltán „egészségpolitikus” interjújáig.

De persze az ellenzéki lakájmédia sem maradt ki az elmúlt hónapokban az orosz és kínai vakcina elleni hangulatkeltésből. Az az ellenzéki média, amelyik tavaly óta a magyar egészségügyi rendszer közelgő összeomlásával és más hasonló kamuhírekkel riogatja az embereket. És az az ellenzéki sajtó, amelyiknek huszonnyolc tagja mindezek után azt kérte Orbán Viktornak írott múlt heti nyílt levelében, hogy engedjék be az újságírókat és forgatócsoportokat magyarországi kórházak Covid-osztályaira és az oltópontokra. Több kormányellenes, kattintásvadász rémhírre vágynak? Sajnos, igen.

Igazuk van azoknak, akik azt mondják, látva a brit mutáns pusztítását: elbizonytalanítani az embereket az oltás fontosságában, ideológiai alapon agitálni bármelyik vakcinával szemben több mint hiba – bűn. Morálisan elfogadhatatlan az is, hogy egyes baloldali tanácsadók megszólítandó célcsoportnak tartják a gyászolókat. Az egészségügyi dolgozók szakértelmének, munkájának megkérdőjelezése csak azért, hátha ezzel is lehet ütni egyet a kormányon, ugyancsak gyomorforgató.

Egy dolog azonban mindenképpen pozitív: folyamatosan nő a regisztráltak száma, a magyar társadalom egyre kevésbé törődik a baloldal oltásellenes kampányával, és mire e sorok megjelennek – köszönhetően egyebek mellett a kormány helyes döntésének a keleti vakcinákkal kapcsolatban –, már minden bizonnyal túl leszünk a 2,5 millió oltáson. Reménykedve várhatjuk a nyarat.

Korábban írtuk