A Jobbszél tudósítójának sikerült besurrannia Márki-Zay Péter sajtótájékoztatójára, ahol ugyan a kép- és hangrögzítést, valamint a jegyzetelést megtiltották, de kollégánk emlékezetből néhány gondolatot felidézett:

– A minimálbér egy baromság! – kezdte a miniszterelnök-jelölt.

Hirdetés

– Felemeljük a gáz árát, 13. havi villanyszámlát és törlesztőrészletet vezetünk be, az üzletekben támogatjuk a kettőt fizet, egyet kap akciókat. Nemcsak Covid, hanem hazaszeretet, jóérzés és hit ellen is beoltatjuk a lakosságot. Vége az ingyenebédnek, ingyentankönyvnek, ingyenéletnek. Beszüntetjük a szemétszállítást, mindenki komposztáljon, használjon megújuló energiát. Gyűjtse a székletét, a keletkezett gázokkal fűtse a lakást. Többé ne lehessen betölteni angolnyelv-tudás nélkül semmilyen fontos pozíciót (Karácsony hátulról dünnyög valamit), igen, kivéve a budapesti főpolgármestert, köszönöm a kiegészítést. Látják, mi rugalmasak vagyunk, nem erőből fogunk lenyomni mindent a torkukon, mint az Orbán-kormány. Sajtószabadság lesz végre. Tessék, kérdezzenek!

– Vagyis eltörölné a minimálbért és a rezsicsökkentést?

– Én ilyet nem mondtam. Ostobaságnak neveztem mindkettőt, és hogy első dolgom lesz eltörölni. De azt sose állítottam, hogy eltörölném, a számba adnak ilyen szavakat, mintha azt mondtam volna a kormánypárti szavazókról, hogy trágyával etetett gombáknak tartom őket. Ez csak egy kép, úgy is fogalmazhattam volna, hogy megvetem, lenézem őket, mert annyira hülyék, mint a trágyával etetett gomba. Nyilvánvalóan kiforgatták a szavaimat. Az sem igaz, hogy én keresztény emberként összefognék az ördöggel, engedélyezném az abortuszt és a melegházasságot. Igazából csak annyit mondtam, hogy én keresztény vagyok, de az Orbán-kormány leváltásáért összefogok akár az ördöggel is. Nem látok kivetnivalót az abortuszban és a melegházasságban. Mindössze erről volt szó. Köszönöm, több kérdés nincsen, megkérem Jakab Péter testőreit, beszélgessenek el ott a hátsó sorban azzal a grimaszolgató újságíróval!

Korábban írtuk