Amikor könnycseppet kell letörölnöd egy ápoló arcáról, sok mindent megértesz az egészségügy helyzetéről – számolt be Jakab Péter a kisvárdai fórumáról.

Ugye, hogy muszáj az embernek tovább olvasni? Ugye, hogy nem lehet abbahagyni? Ugye, hogy falni kell a sorokat, mint Jakab Péter a parizeres zsemlét? No, akkor hajrá!

„A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének egy síró ápolónő panaszkodott az egészségügy tragikus helyzetéről. Elmondta, hogy ha jön a negyedik hullám, ott már nem biztos, hogy ki fognak tartani. Az ápolónő szerint nincsenek emberek. Most például egy olyan kolléganője mondott fel 30 év után, aki nem oltatja be magát.”

Hirdetés

És valaki zsebkendőt nyújt át a háttérből, Jakab pislog, majd a pityergő hang hallatán keze lendül, és szeretetteljes ölelésbe torkollik a jelenet. Ez annyira emberi! Egy emberi lakossági fórum. A fideszesek bezzeg nem ölelgetnek, de nemsokára más világ lesz itt – ígérgeti Jakab.

Így megy ez. Putyin tévéstábot mentett meg, Gyurcsány elveszett gyereket talált, Jakab síró ápolónőt vigasztal.

„Amikor könnycseppet kell letörölnöd egy ápoló arcáról, sok mindent megértesz az egészségügy helyzetéről.” Hú… Lenin meg visszaadta a labdát a gyerekeknek. Pedig lövethetett volna.

A meghatódásból viszont hamar fel­ocsúdtam, amikor ezt olvastam: „Az ápolónő szerint nincsenek emberek. Most például egy olyan kolléganője mondott fel 30 év után, aki nem oltatja be magát.”

Nem oltatja be magát, és az egészségügyben dolgozik. Ez igen. Jakab nem is mond erre semmi érdemit, csak annyit, hogy tartsatok ki. Erre nem is lehet. Én nagyon haragszom, amikor valaki az egészségügyből nem oltatja magát, és a jogai fontosabbak neki, mint a közösség.

Mondjuk nagy sírás akkor lesz az egészségügyben, amikor a bruttó 500 ezer feletti jövedelmet 30 százalékkal kell majd adózni, nem 15 százalékkal egységesen. A „Fizessenek a gazdagok” szlogen miatt. Na, akkor lesz sírás meg rívás és fogaknak csikorgatása. Kétséges, hogy ilyen esetben a zsebkendő meg az ölelgetés elég-e.

Korábban írtuk