Hirdetés

Van olyan ismerősük, esetleg rokonuk, aki társaságban néha megszólal, s vihogva ezt mondja: „Ismeritek? Két rendőr utazik a vonaton…” Na, őt töröljék a Facebookról! Szakítsák meg az ismeretséget, ne beszélgessenek vele, a lányukat semmiképp ne adják hozzá! Az az ember rossz! Honnan tudom? A haladó sajtóból. (Honnan máshonnan?)

„Rasszista viccet nevezett kolosszálisnak Hoppál Péter a Facebookon” – csapja össze két kezét az Index, és így sikkantgat: „egy olyan grafikát, amely Martin Luther Kinget iPhone-dobozok és Louis Vuitton-táskák között atlétás fosztogatóként ábrázolja. Ez a poszt a »Luther« és a magyarul fosztogatót jelentő angol »looter« hasonló kiejtésén élcelődik.” (A vicc amúgy kiváló, onnan is látszik, hogy az egyik profilom kapott is érte azonnal egy 30 napos büntetést, ami azt bizonyítja, hogy jó.)

Utána még sopánkodik az Index, leírja vagy ötször, hogy rasszista, de végig nem olvassuk, mert unjuk.

Másik hisztijük a Karácsony-mém a Duna-parton. Igen, kicsit bunkó a Szálasi-képbe belemontírozni Kari Geri fejét, de piszok jól jön ki. Bántó? Igen. Ugyanis ez a vicc lényege. A vicc olyan jelenség, kedves haladók, amiben egy népcsoport, foglalkozás, generáció, élethelyzet satöbbi nevetségessé van téve. A nevetségessé válás pedig bántó. Skót vicc, székely vicc, rendőrvicc, cigány vicc, szőke nős vicc.

Elárulok valamit: az vált ki nevetést, hogy valaki vagy valakik kellemetlen helyzetbe kerülnek. Kínosan viselkednek vagy ostobaságot mondanak. Ez a humor lényege. Persze, egy bolsevik ezt nem értheti, ezért is tiltották le a Waczak Szállót.

A vicc az új kulák. Irtani kell. A vicc a béke ellensége, a nép ellensége! Üsd a viccet, ahol éred, ezzel is a békét véded.

Volt már sok diktatúra, amely irtotta a kultúrát, de a viccek ellen még senki nem szállt ringbe.

Két fehér, keresztény, heteroszexuális férfi utazik a vonaton, és az egyik bepisil. Gondolom, ez maradhat. Ugyan nem vicces, de legalább rajtunk gúnyolódik. És a libsi azt imádja.

Korábban írtuk