„Birka! Nincs járvány! Vedd le a maszkot!” – ezt a feliratot írta valaki filctollal a budapesti Thököly út egyik hirdetőoszlopára. A zaklatott betűk zavaros elmére utalnak, megvilágítva a valóságot makacsul saját világán kívül tartó vírustagadás lélek­tanát.

Ám a dolog nem ilyen egyszerű. Nem intézhetjük el kézlegyintéssel a nyilvánvalót a legváltozatosabb „érvekkel” tagadó embertársainkat annyival, hogy bolondok.

Hirdetés

E sorok szerzőjének személyes tapasztalata, hogy a világ más dolgaiban tájékozott, pontos, racionális, logikus gondolkodású, értelmes emberek is elszánt meggyőződéssel hangoztatnak hajmeresztő képzelgéseket. És bár ezek mindig könnyedén cáfolhatók a józan ész alapján, a tények egyszerűen leperegnek a megszállottakról.

Ez a furcsa lelkiállapot az elmúlt hónapokban az alábbi, jórészt egymásnak is ellentmondó tézisekben nyilvánult meg.

Nincs is vírus. A vírushiszti csak manipuláció; aki óvatos, betartja a szabályokat, és maszkot hord, az rettegő alattvaló.

A koronavírus igazából influenza, csak most más nevet adtak neki, hogy mindenki rettegjen, a gyógyszermaffia pedig csillagászati profitra tegyen szert.

Van vírus, de nem veszélyes, mindenki mindenhol csal az adatokkal, minden halottat koronavírus-áldozatnak tüntetnek fel, ami manipuláció.

A vírus kicsit veszélyes, de csak az idősekre és a betegekre.

Ha ennek ellenére egészséges fiatalok is belehalnak, akkor őket direkt helyezték a kórházak Covid-osztályaira, hogy meghaljanak, hiszen az orvosmaffia részt vesz a statisztikahamisító összeesküvésben.

A vírust a kínaiak fejlesztették ki.

A vírust az amerikaiak fejlesztették ki.

A vírust az emberiség globális diktatúra alá vetése céljából fejlesztették ki. A diktatúra első csalhatatlan jele, hogy mindenkire szájkosarat (értsd: maszkot) kényszerítenek.

A globális diktatúra második csalhatatlan jele lesz, hogy egészen biztosan kötelezővé teszik majd a vakcinát.

A vakcinával csipet juttatnak majd az emberekbe.

Jól látszik, hogy ezek az oltásrettegésbe torkolló életszerűtlen elméletek pontosan ugyanolyanok, mint a Föld lapos voltába vetett rendíthetetlen hit, az emberi élet Földön kívüli eredetének tana, a világ idegen civilizációból származó, alakváltó gyíkemberek, úgynevezett reptiliánok általi manipulációjának teóriája vagy épp a chemtrailé; utóbbi lényege, hogy a repülők nyomában az égen nem kondenzcsík látható, hanem valamiféle méreg, amivel el akarják pusztítani az emberiséget. Ahogyan természetesen a gyógyszer- és orvosmaffiának is ez a célja, mert a világot irányító háttérhatalom csökkenteni akarja az emberiség létszámát…

De vajon a globális kapitalizmusnak tényleg érdeke a saját szempontjából jól bejáratott, kiszámítható hasznot termelő, kenyér és cirkusz egyensúlyán alapuló gazdasági világrend felborítása, vagyis végső soron önmaga prosperitásának veszélybe sodrása? A kérdésre legfeljebb ilyen válasz érkezik: nem tudjuk, miért, de egészen biztosan érdeke valamiért, hiszen az egész járvány csak manipuláció. A kör ezzel bezárult, a józan ész pedig megáll, hiszen az összeesküvéselmélet-hívek gondolkodásának ténybeli megalapozottsága tulajdonképpen semmiben sem különbözik a fényevőkétől.

Számos tragédia figyelmeztet arra, hogy a megátalkodott butaság halálos lehet. Csak három szomorú példa: idén nyáron egy 65 éves magyar férfi maga tette közzé elkeseredetten a Facebookon, hogy nem hitt a koronavírus létezésében, ezért óvatlan volt, és elkapta. Azt már sajnos a hozzátartozói közölték később, hogy elhunyt. Ugyanígy járt egy 33 éves ukrán „fitneszinfluenszer”, aki minden óvintézkedésre fittyet hányva ment nyaralni Törökországba. Néhány nap alatt vitte el a vírus, három gyereket hagyott maga után. Egy 66 éves amerikai lelkész szintén nem hitt a járvány veszélyességében, ezért részt vett egy New Orleans-i fesztiválon. Nyolc nap múlva halott volt. Ennek ellenére a vakhit rendíthetetlen.

Szellemi önvédelmünk érdekében azért sokat tehetünk. Először is legyen alapvető, hogy szakmai kérdésekben hozzáértő szakemberektől tájékozódunk. Járvány idején tehát az orvosoknak, virológusoknak, epidemiológusoknak higgyünk, és tekintsünk hiteltelennek minden konkrét forrás nélküli információt. Például figyeljünk Merkely Bélára, a Semmelweis Egyetem rektorára, aki múlt héten a Mandinernek kőbe vésendő bölcsességet mondott: „…az oltás nagyon hosszú, szinte évszázados hagyományokkal rendelkező technológia, ami világjárványokat fékezett meg. Az, hogy ma ennyi ideig élnek az emberek, elsősorban az oltásoknak köszönhető. Aki megtagadja a legtöbb jót hozó terápiát, az bolond.”

Hallgassunk Maurer Szemerére, a Századvég Gazdaságkutató egészségügyi üzletágának vezetőjére, aki a Figyelőben cáfolta meg az oltásrettegőket. Mint elmondta, jelenleg 11 lehetséges koronavírus-oltóanyag tesztelése tart a legszélesebb körű, harmadik fázisban, amikor ezeket egyenként mintegy 30 ezer önként jelentkezőnek beadják. Ami a rohamtempó kiváltotta aggodalmakat illeti, Maurer Szemere hangsúlyozta, hogy a fejlesztők továbbra is minden szabályt, előírást, szakmai protokollt betartanak, a gyorsaság nem ezek átugrásának, hanem az adminisztráció és a munkafolyamatok átszervezésének köszönhető. Akit érdekel a téma, a WHO honlapján részletesen tájékozódhat minden egyes oltóanyag összetevőiről, a tesztelési fázisok eredményeiről, a folyamatok mögött álló kutatók, orvosok kilétéről, beosztásáról. Szó sincs tehát átláthatatlan összeesküvésről. A koronavírus-járvány elleni vakcina ugyanolyan áldásos lesz, mint a járványos gyermekbénulást, a tüdőbajt, a kanyarót és sok más, egykor rettegett, gyakran halálos kórt a Földről gyakorlatilag eltüntető védőoltás.

Korábban írtuk