Európai uniós csúcs közeleg, és EU–Afrika-csúcs zárult. Ez utóbbinak kényszerű napirendváltozása, hogy a fiatalok és az oktatás témái mellé a kontinensek vezető politikusai kénytelenek voltak sürgősséggel felvenni a menekülthelyzetet is, s ez jól mutatja, hogy a világ és az emberiség XXI. századi átalakulásának origója a migráció lesz.

Bár az európai és afrikai honatyák az elefántcsontparti Abidjanban a fiatalok igényeit akarták meghallgatni, s öreg bölcsekként válaszolni felvetéseikre, ám a találkozó előtt sokkoló nyíltságú felvételek kerültek elő, amelyeken a Líbiában rekedt, becsapott és megalázott migránsokat, menekülteket néhány száz dollárért adják el rabszolgának nigeri munkára.

S így az ifjúság, az oktatás és üzleti lehetőségek találkozóján mégsem lehetett megkerülni a migráció kérdését. Egy dolog újra világossá vált, amit legtömörebben talán pont a magyar külügyminiszter foglalt össze, miszerint: „az illegális bevándorlás kimeríthetetlen utánpótlással rendelkezik Afrikában, és az ezt bátorító, biztató uniós, brüsszeli politika teljes zsákutca, amely veszélyezteti Európa biztonságát.” Szijjártó Péter az Afrika–EU-csúcson azt is elmondta, hogy 2017 év végéig 400 ezer Európába induló ember torlódott fel Líbiában, és bármilyen kis migrációt helyeslő hír további tízezreknek ad biztatást, így az európai politikusok felelőssége kimagasló, ha a bevándorlás kérdéséről van szó.

Minden intő jel ellenére ma mégis bőven akadnak hívei az európai új világ megteremtőinek. Sőt, ők maguk az új albai atyák, akik új, afroiszlám keveredésű Európáért küzdenek, és természetesen mindenkit kioktatnak, akik netán Európa fehér, keresztény és soknemzetiségű gyökerei mellett áll ki. S ez utóbbiak nem a rasszizmus és a nácizmus jegyében teszik ezt, hanem alkotmányos identitásuk megőrzése érdekében, amelynek jogi konstruáltságát még egy jurisztokratikus EU sem veheti el tőlük.

Hangos szószólója az afromuzulmán Európának Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetője, aki nem csupán a valódi menekültek befogadását tartja fontosnak, hanem az afrikai munkaerő befogadása mellett kardoskodott december 3-án Brüsszelben, három nappal az abidjani találkozó után.

„Miért kellene megfosztanunk magunkat attól a lehetőségtől, hogy afrikai országokból érkezzenek olyan emberek, akik így tesznek egy lépést a saját problémájuk megoldására, és hozzájárulnak a mi problémánk megoldásához is?”

Fotó: mti, archív, illusztráció

Pittella derék olasz politikusként hazájára hivatkozik, milyen jót is tett Olaszországnak, hogy kihalászta a szerencsétlen fekete menekülteket, gazdasági migránsokat, hiszen ők mind emberi erőforrások Olaszország és az olasz nép nagy dicsőségére – csak épp az olasz nép véleményét nem merik megkérdezni erről. Pittella persze Orbán Viktort is kioktatta, nagy szofisztikáltságot mutatva, amikor azt mondta, hogy nem a magyar nép, hanem a magyar kormány a felelős, amiért megbuktatott egy 160 ezer menedékkérő áthelyezésére vonatkozó tervet, pusztán azért, mert nem volt hajlandó ezer menedékkérőt befogadni.

Na, ha valaki utálja, hogy bármely kormány a népével takarózik és saját döntéseit a nép nagy akaratával azonosítja, az én vagyok. Csakhogy Pittella elvtárs a migránskérdés megítélésében a magyarság kapcsán brutálisan téved. Igenis, ezt nemcsak Orbán Viktor ellenzi, hanem a magyar társadalom 68-70 százaléka is. Nincs olyan közvélemény-kutatás, amelyik ne ezt mutatná ki.

A szocdem politikus – miközben européer társai már mind látják, hogy bizony azonnali megálljt kell parancsolni az afromuszlim beáramlásnak – a gazdasági bevándorlásnak is kaput akar nyitni. Pittella szerint a fekete kontinens kiváló terepe lehetne az európai munkaerő pótlásának. A gazdasági migránsok érkezését szerinte meg kell tervezni, meg kell nyitni a jogszerű csatornákat számukra, figyelembe véve, hogy milyen szakmai képesítésekre van szükség egy olyan Európában, ahol egyre kevesebb gyermek születik, ahol kedvezőtlen a demográfiai helyzetet jellemző úgynevezett korfa, ahol bizonyos szakemberekből hiány alakult ki.

Nem azt mondja, amit a magyar miniszterelnök, hogy támogatni kell az európai családokat, a kis- és középvállalkozásokat, mindeközben a konfliktusok helyszínén kell radikálisan beavatkozni a migráció fékezésére. Nem! Pittella úgy tesz, mint az 1960-as évek társadalmi mérnökösködő jogtudósai, akik Afrika felszabaduló államainak kiváló alkotmányokat farigcsáltak európai íróasztalaiknál, hogy azok bevezetésével átugorják a törzsi viszonyokat, és a XX. század demokráciáiba lépjenek, csak épp az afrikai társadalmi valóságot hagyták figyelmen kívül.

És aztán a nagy afrikai demokráciák helyett jöttek a törzsi diktátorok, vagy egyenesen De Gaulle üdvöskéje, Bokassa, aki 1976-ban császárrá koronáztatta magát, miközben szívesen fogyasztott emberhúst is… Szóval Pittella elvtárs, ugyanígy, csak épp a társadalmi valóságot hagyja figyelmen kívül.

Nyilván őt nem zavarják az Afrika–EU-csúcs migrációs prognózisra vonatkozó számai, sőt örül nekik. Ő nem rémül meg attól, hogy Fekete-Afrika jelenlegi 1,2 milliárdos lakossága 2050-re 2,4 milliárd lesz, miközben a világ vízkészlete ugyanebben az időszakban brutálisan fog csökkenni, és mondjuk az Alpok gleccsereinek kiterjedése az egyharmadára zsugorodik. És Pittella elvtárs valószínűleg nem olvasta a Pew Research Center amerikai kutatóközpontnak pont a csúcs második napján közzétett prognózisait sem arról, hogy várhatóan mekkora arányban változik a muzulmánok aránya Európa lakosságában 2050-ig. A tanulmány nulla, közepes és magas arányú bevándorlás forgatókönyveivel számolt. Ennek alapján Magyarországot a muszlimosodásnak ellenálló, Svédországot és Németországot pedig az elmuszlimosodó országok körébe sorolja a tanulmány. És mondjon bármit is a Pittellák Európája, mi örülünk a felmérés mai eredményének.

Hogy az örömünk meddig tart? Nem tudható. 2050-re a migráció nagyobb részét már az ivóvízhez jutás fogja generálni. A prognózisok pedig 2100-ra egyre inkább egy afromuzulmán Európa képét vetítik elénk.