Nem engedélyezi az Európai Unióból egy népszavazás következtében kiugrott Nagy-Britannia vezető hírcsatornája, a BBC, hogy a magyar közmédia teljes egészében bemutassa azt az interjút, amelyet Szijjártó Péter külügyminiszterrel készítettek, mivel abból kiderülhetne a magyar nézők számára, hogy a valaha az elfogulatlanság és hitelesség mércéjének számító tévécsatorna az alantas és fenyegető propaganda eszköze lett. Hogy még világosabb legyen: az interjút a BBC élő adásban közvetítette az angol nyelvű nézők számára, majd megosztotta az interneten, így minden angolul értő ember az egész világon láthatja.

Hirdetés

A magyarok is, ha tudnak angolul. Holott általánosan elfogadott gyakorlat, hogy a különféle hírműsorok átveszik egymás adásait nézőik jobb tájékoztatása érdekében. Teljesen nyilvánvaló, hogy egy olyan beszélgetés, amelyben az Európai Unió és Magyarország közötti feszültségekről van szó, amikre a magyar külügyminiszter reagál, a magyar nézőkre legalább annyira tartozik, mint a britekre.

De nem. A BBC nem így látja. Szerintük nem volna jó, ha a magyarok látnák ezt a műsort. Miért? Mert Magyarországon csak csekély hatásfokkal működik a liberálisból felturbózott agymosoda, az LMBTQ-propaganda, így fennáll a veszélye annak, hogy a magyarok megértik a helyzetet: valami nagyon piszkos mesterkedés zajlik ellenünk.

BBC HARDtalk – ez tényleg kemény volt

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, July 22, 2021

A szöveg ugyan angol nyelvű, de a kép alján magyar a felirat, így az angolul nem beszélők is megérhetik, milyen arcátlanul hamis, elfogult hazugságokat idéz kérdéseiben a műsorvezető, és milyen higgadt határozottsággal válaszol kifogástalan angol nyelven a magyar külügyminiszter.

Van abban valami ördögi, hogy egy, az Európai Unióból kiugrott ország hírcsatornájának műsorvezetője uszít az Európai Unió ellen, provokálja Magyarországot, sőt fenyegeti kizárással a magyarokat. Az embernek általában véve nincs túl jó véleménye az angolokról, és őszintén szólva, az elmúlt évszázadok tapasztalatai nem is igen adnak lehetőséget másra, de azért mindig reménykedik abban, hogy a lóverseny, az ódivatú öltönyök, az ihatatlan sörök, a bunkó drukkerek és a rossz kaják hazájában azért valahol a lelkek mélyén talán mégis van valami emberi.

De nincs. A britek láthatóan az Európai Unió szétrobbantásán szorgoskodnak, de nem azért, mert az EU gond nélkül túlélte kiugrásukat, hanem mert mindent el akarnak pusztítani, ami veszélyeztetheti hegemóniájukat. Azért lettünk érdekesek nekik a pedofilellenes törvényünk miatt, mert ez hatalmas feszültséget váltott ki az EU liberális és homoszexuális vezető köreiben, és a britek most igyekeznek a válság tüzét szítani, hátha fel lehetne robbantani az uniót.

Szerencsére a magyar külügyminiszter átlátott a szitán, és mert pontosan azt mondta, amit gondolt, azokra az érvekre hivatkozott, amelyekre minden jóérzésű magyar hivatkozik, a provokációk nem értek célt, és mint tompa végű nyílvesszők sorra a földre hullottak. Így hát nevetni kéne, ha volna kedvünk hozzá, hogy a cinikus műsorvezető végül populizmusnak nevezte a magyar népszavazást egy olyan ország képviseletében, amelyik egy népszavazás következtében hagyta el az Európai Uniót. Nem a demokráciáról van szó, a britek ártani akarnak.

Korábban írtuk