Hirdetés

Nagy polémia zajlik most az USA-ban a fegyvertartás szigorítása körül. Az amerikai kultúra – mely a betyárok, az ököljog és a máig élő vadnyugat kultúrája – része ez évszázadok óta, szabad embernek fegyvere van, ahogy a nemesnek kardja.

De a haladás minden maradiság ellen harcot hirdetett, és a demokraták jó ideje kampányt folytatnak az újabb és újabb szigorítások érdekében.

A független-objektív Telex így ír erről:

„A javaslatok az elmúlt harminc év legjelentősebb előrelépése a területen, de messze elmaradnak attól, amit sok demokrata és aktivista követelt. Június közepén tízezrek tüntettek az USA több városában is. A megmozdulást a March For Our Lives (Menetelés az életünkért) csoport szervezte, tagjai többek között a támadófegyverek betiltását, a fegyvert vásárlók általános háttérellenőrzését és egy nemzeti nyilvántartás létrehozását követelték.”

Én ellenben azt mondom, hogy ne álljunk meg félúton! Az emberi élet minden felett áll, és mivel a halálbüntetés nem hozható vissza, a gyilkos is ember – ahogy a pedofil is –, minden bűnözőnek joga van, így a társadalmi szinten alternatív személyek kezéből ki kell venni az eszközöket, amik veszélyt jelenthetnek.

Tiltsák be az autókat! Az autó rossz. Az autó gyilkol! Pár napja szándékosan hajtott a gyalogosok közé autójával egy férfi Berlinben. Egy ember meghalt, több mint tucatnyian megsérültek, többen életveszélyesen. Vagy itt a wisconsini tömeges gázolás! Öt ember meghalt, és több tucat ember – köztük tizennyolc gyerek – kórházba került. Elég volt az automobilozás gyilkos hagyományából!

Az igazán felvilágosult és humánus módszer az, hogy nem a bűnelkövetőt fenyítjük, hanem elzárunk minden olyan dolgot, amivel kárt lehet okozni, így nem sérül a deviáns lelkivilága. Kiváló példa erre a haladó Svédország! 2015-ben az áruház egyik osztályáról származó késekkel szurkáltak halálra két vásárlót eritreai menedékkérők – a bolt erre felfüggesztette a kések árusítását.

Le az autókkal! Le a késekkel! Le a maradisággal!

Korábban írtuk