Az EU nem támogatásokat biztosító „fejőstehén”, hanem „sors- és értékközösség”, amelyben az emberi méltóság a legfőbb érték, hangsúlyozta válaszcikkében Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az óév utolsó napjaiban a Welt am Sonntagban megjelent interjújára reagálva, aki többek között a gerinctelen Weber egy korábbi, a Bild Zeitungnak adott sunyi nyilatkozatára is reagált. Weber szerint az új jogállamisági mechanizmus mérföldkő az EU-nak, mert végre szankciók biztosítják ama legfőbb érték betartását.

Hirdetés

Azt is írta, hogy a keresztény értékeket a Szent­írás és az egyházak határozzák meg, nem pedig azok, akik a Nyugat megmentőjének adják ki magukat. Nem tudjuk, kire gondolt, a Nyugat megmentése momentán egyetlen nyugat-európai országban sincs napirenden, inkább az ellenkezője. Majd kifejtette, a kereszténydemokraták politikájának középpontjában a keresztény emberkép alapján a szabadság, a szolidaritás és az Isten előtti felelősség áll.

De szép is lenne! Ha igaz lenne. „Ezért az igazságszolgáltatás függetlensége, a sajtó szabadsága, a vallásszabadság és a nők és férfiak közötti egyenlőség nem lehet alku tárgya” – folytatta Weber. Kár, hogy nyugaton nem tartják be. A vallásszabadság ugyanis nem egyenlő az iszlám favorizálásával, sem pedig a keresztény templomok ledózerolásával. A nemek egyenrangúsága az emberi létezés alapja, ellentétben az egyenlőséggel, ami ökörség, mert próbáljon csak meg egy férfi gyereket szülni. Nota bene, a gyáva Weber jó, ha tudja, ellentétben például a némettel és szinte kivétel nélkül minden európai nyelvvel, a magyar az, amelyik nem tesz különbséget hím és nő között. A magyar már pár ezer éve von Haus aus politikailag korrekt: nincs der, die, das, hogy a mi bűvös vadászunk is értse.

Korábban írtuk

Ami pedig a sajtószabadságot illeti, javasoljuk Weber úrnak, álljon ki e jeles intézmény védelmére a saját hazájában, ahol máig tiltott és üldözött a balliberális véleményterrortól eltérő megnyilatkozás, ahol például a hazaszeretetet, a nemzeti felelősségvállalást szélsőségesnek, sőt radikálisnak nevezik.

Tudja ezt a kis Weber, hiszen így magyarázkodik: „aki a konzervatív értékek elárulásának állítja be a szociáldemokratákkal és a liberálisokkal kidolgozott szükséges kompromisszumokat, valójában olyan radikálisokkal akar koalíciót, mint az AfD, Wilders vagy Le Pen, erre pedig a CDU–CSU nem hajlandó.” Ezzel szemben az igazság az, hogy aki konzervatív létére hajlandó koalícióra lépni a baloldallal és a liberálisokkal, vagyis lényegében véve egypártrendszert hoz létre, az nem csupán a konzervatív értékeket árulja el, hanem a polgári demokráciát is.

Nehéz évünk lesz, és az utána jövő még nehezebbnek ígérkezik. Amerikában elbukott az erkölcsös demokrácia: mostantól a halottak is tömegesen részt vehetnek a választásokon, az élők akár többször is. A kimondott szó sem számít, hiszen érvénybe lépett az a sötét gyakorlat, hogy „az én szavam, akkor vonom vissza, amikor akarom”. Tegnap így szavaztam, de ha valaki meggyőzött, akkor holnapra megváltoztatom.

Okostóni elemzők már ijesztgetik Magyarországot, hogy jaj lesz nekünk, hiba volt Trump mellé állni. Most majd jön Biden bandája, oszt annyi. Pedig nem Donald Trumpot támogattuk, hanem az emberi méltóságon alapuló értelmes demokráciát. Ahol a fehéret meg lehet különböztetni a feketétől. És ezt le lehet írni, mert itt még senki nem érti félre.