A baloldal sunyi kettős beszéddel, a jobboldal szorongói hagymázzal igyekeznek bizalmatlanságot kelteni a koronavírus miatti védelmi intézkedések és főleg a védőoltás iránt. Az indíttatás eltérő, a kártékonyság egyforma. Pedig a koronavírusnak nincs világnézete, és a védőoltásnak sincs ideológiája. A rosszindulat és az őrület mégis képes politikát kerekíteni egy közegészségügyi kérdésből.

Hirdetés

Krekó Péter, az SZDSZ egykori sajtófőnöke, a Szabados Krisztián által alapított Political Capital ügyvezető igazgatója a brüsszeli Politico hírportálon december 26-án kijelentette, hogy a magyar kormány az orosz és a kínai vakcinák beszerzésére összpontosít, és ez azt eredményezheti, hogy „az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

A kijelentés azért sikamlós, mert a magyar kormány nem csupán az orosz és a kínai vakcinákra összpontosít, hanem pont ellenkezőleg, minden hatásos, biztonságos vakcinára figyel, az illetékes hatóság mindegyiket megvizsgálja, mert a krízis elhárítása nem ideológiai kérdés. Hogy mennyire így van, az is bizonyítja, hogy hazánk a német–amerikai Pfizer–BioNTech-konzorcium oltóanyagával kezdte meg az immunizálást – egyszerűen azért, mert ehhez lehetett a legkorábban hozzájutni.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Komka Péter
Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a bátonyterenyei Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthonában 2020. január 10-én.

Krekó eszmefuttatásának lényege a miniszterelnök politikai felelősségének sugalmazása. Ami nem mellékesen nyílt ötletadás a Gyurcsánytól Jakabig terjedő balliberális szövetség tagjainak. Ezért messzemenően indokolt Bayer Zsolt publicistának a baloldali halálkampány ellen indított petíciója.

A védelmi intézkedések és az oltási hadművelet sikertelenségét óhajtó, érzékelhetően a vírusnak szurkoló apokalipszisnarratíva baloldali gazemberei tavaly március óta halálkampányt folytatnak. Idetartozott a kórházakból utcára tett és ezért elhunyt emberek tömegeit vizionáló Korózs Lajos kampányvideója a magát mentőtisztnek hazudó szélhámossal, amit Szabó Tímea is átvett. A baloldali népfront Gyurcsányéktól Jakabékig a magyar kormány áldozatának akarja láttatni a vírusban elhunytakat, gondosan hallgatva arról, hogy a tavaly tavaszi rendkívüli helyzetben pitiáner pártpolitikai feltételekkel próbálták megzsarolni a magyar kormányt, és ezért nem szavazták meg a szükséges védelmi intézkedéseket.

Amikor pedig kézzelfogható időbeli közelségbe került a vakcina, azzal fenyegették a magyar kormányt, hogy ne merészeljen megvizsgálni minden lehetséges oltóanyagot, hanem – semmibe véve a szükségletet, vagyis az emberéletet – ideológiai alapon kategorikusan utasítsa el az orosz és a kínai szérumot, mintha ezekben az országokban nem élnének tudósok.

Ez a kampány azóta sem szűnő erővel dúl. Nem így, nem jól, későn – a szervezetten folyó immunizálást erős ellenpropaganda kíséri. Krekó állításával szemben épp a baloldali propaganda kelt életveszélyes bizonytalanságot.

Ám nem csak balról folyik elbizonytalanító kampány. Jobboldali hazafiak is kételyeiknek adnak hangot a világháló különböző fórumain, bedőlve olyan elméleteknek, melyek szerint a védőoltástól meghalnak a beoltottak, a vakcinával 5G-csipet juttatnak az emberekbe, és hogy a koronavírus-járványt a globalista háttérhatalom hozta létre mesterségesen. Az ezoterikus lélekbántalmak gyűlhelyei­nek populációja nem győzi hangsúlyozni csalódását, hogy az Orbán-kormány a védelmi intézkedések elrendelésével, különösen az oltás megszervezésével behódolt a globalista Soros-birodalomnak. Hogy a járvány épp a globalista elméleteknek adott jókora pofont a lokális megoldások hatékonyságának bebizonyosodásával, azt e fórumokon figyelmen kívül hagyják. Azt pedig, hogy most már egymilliónál több beoltott embernek semmi baja sem lett az oltástól, az ezoterikus hang­adók azzal magyarázzák, hogy ez is csak az átverés része, hiszen nem is vakcinát, hanem csak sóoldatot juttattak a szervezetükbe…

A magyar kormány ebben a kétirányú szorításban áll helyt. Egyik oldalon a számító rosszindulat, másikon a zaklatott szorongás. Sajnos mindkettő harsány, és így ártalmas, mert bizalmatlanságot kelt, elbizonytalanítja az információs viharban a fejüket kapkodó embereket. Ezért sokkal határozottabb, bátrabb, egyértelműbb tájékoztatásra van szükség. Ez ma közegészségügyi kérdés, holnapra viszont politikai kihívássá válik.