Fizetett ellenzék? A kormány által támogatott provokátorok a DK, a Jobbik meg a többi árnyékpártocska ficegencei? Mert hiszen kormány- és Orbán-ellenesként nem lehetnek ennyire ostobák önerőből, hogy önmaguk alatt vágják az ágat!

Hirdetés
Fotó: MTI (archív)

Fotó: MTI

Rémülten tapasztalom, merengvén a március idusa körüli eseményeken, hogy izgága politikusok és balliberális média­műsorok nevei nem jutnak az eszembe. Kornél unokám úgy véli: öregkorral együtt jár, hogy csak a régi dolgokra emlékezem. Azt tudom szerinte, hogy Cicero Kr. e. 48-ban mitől rontotta el a gyomrát, de hogy én tegnap este mit vacsoráztam, arról fogalmam sincs. Én inkább arra gyanakszom, hogy oly jelentéktelenek ezek a figurák, hogy nem érdemes a nevükre emlékezni.

Itt van mindjárt ez a beszélgetőműsor az ATV-ben, amit hajdan egy öntelt pimaszonc vezetett, de valami nőügy miatt kibukott. Most meg egy hajdani krakéler vezeti, aki nyakkendőt visel, és viselkedik! Változik a világ, de a magyar ellenzék nem változik benne. Szeretem műsoraikat, mert szórakoztat hülyeségük (ly-nal!). Füst Milán, a majdnem Nobel-díjas költő tanárom mondta egyszer, hogy rajong a buta emberekért, mert látásuk saját okosságát növeli meg önmaga előtt. Egy Hamlet-szemináriumon mondta ezt, amikor Polonius figuráját elemezte. Polonius gügyesége fénytelenségében megnövelte kontrasztként Hamlet emberi nagyszerűségét.

A mai magyar ellenzék éppoly gátlástalanul fecseg, hazudozik, okoskodik, mint a szörönycsétlen Polonius, hülye beszédében azonban nincs logika (mint Hamletében), de fokozni tudja azt a buta szerepet, amiért nyilván fizeti a Fidesz, mert rendre, mindennap, utcán és parlamentben harsányolja butaságát, amit mi a fenének csinálna ingyér’? Többet használnak a kormánynak, mint az óriásplakátok.

Félre a tréfával. Az ellenzéki médiának az lenne a föladata, hogy propagandát csináljon pártocskáinak, megnyerendő a választópolgárok rokonszenvét. De hogyan míveli ezt az ATV-ben Dávid Ferenc? Kijelenti, hogy Magyarország nem normális ország. Márpedig egy ország attól nem normális, ha polgárai hülyék (ly!). Vagyis a választópolgárok eszükmentek. Bizonyosan ettől rögtön boldogok lesznek, és az ellenzékre szavaznak. Miért szavaznak az ellenzékre? Mert mint Dávid Ferenc szövegéből kikövetkeztethetők, marhák. Ez ugye logikus. Ám, hogy nyomatékosítsa a magyarok hitványságát, kifejti: Magyarország a följelentések országa. A házmesterek országa. Mert őszerinte a házmester = besúgó. Én, te, ő, mi, ti, ők viceházmesterek, följelentők és besúgók vagyunk Dávid uracs szerint. És ezt a véleményét még nyomatékosítja is. Ő is Orbán beépített ügynöke?

Dávid kurtaeszűségét fokozzák a beszélgetőtársak, a fontoskodó Magyar György, a fölsőbbrendűségi tudatban szenvedő Lattmann, meg a köztük máskülönben egyedül okos tévés kisasszony is, mert hallgatásuk egyetértést jelent. A hajdanvolt vagabund, a műsorvezető mégsem hülyézheti le Dávidkát. Gyorsan lekeverteti tehát a dumát, és reklámot nyom be a helyébe. Elkésve. Mert Lattmann-nak van rá ideje, hogy leszögezze: gyönge színvonalon politizál a Fidesz. Állítását március 15. igazolja. Orbán „unalmas beszédét” (idézet) a Kálvin tértől a Rákóczi útig óriási tömeg, a „házmesterek” unatkozták végig, az izgalmas ellenzékiek meg egy-kétszáz lézengő rittert szórakoztattak.

Istenem! Márki-Zayra rá sem térek, mert őt még Lattmannék is lenullázták. De Vadai, Bősz Anett, Bangóné, Szél Bernadett sem volt nem semmi megint, a Parlamentben idétlenkedő Tordai Bencéről ne is szóljak, akit a magát már főpolgármesternek tekintő, megkottyant Karácsony segített politikai pozícióba. Ügyes. Már nevetni sem tudok. Átestek a komikus küszöbön. Elborzadok e minőség láttán.