A liberális politika elnyomó politika, mondta múlt pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor. És Gyurcsány Ferenc arra készül, hogy a vak bosszúval fűszerezett elnyomást saját bőrén érezhesse majd a magyar miniszterelnök és mindazok, akik részt vesznek a járvány elleni védekezés szervezésében, irányításában. Nekik ugyanis börtönt ígért legutóbbi parlamenti felszólalásában a DK elnöke.

Hirdetés

Hát itt tart a magyar baloldali, illetve balliberális politika? Amelyet, úgy tűnik, a baloldaliság ősbűne, a nagy francia forradalom véres terrorja alapozott meg. Gyurcsány Ferenc felszólalásában ezúttal a járvány halálos áldozataiért a kormányfőt, a minisztereket, az államtitkárokat és a kabinetet támogató parlamenti képviselőket tette felelőssé. „Önök ölték meg őket” – jelentette ki teátrálisan, egyúttal kilátásba helyezve az illetékesek súlyos megbüntetését is.

Hazugságokkal és képmutatással tarkított folyamat révén jutott idáig a hazai ellenzék és vezéralakja. Mint emlékezetes, korábban törvényben akarták betiltani az orosz és a kínai oltóanyagot. Emberkísérletekkel, vakcinamutyikkal vádolták a kormányt; az orvos Komáromi Zoltán, a DK szakpolitikusa odáig ment, hogy kijelentette, még maga a betegség sem olyan veszélyes, mint az oltás. Mára viszont mindenkinél nagyobb oltáspártivá lettek e kórus tagjai. Már akkor beoltatták magukat, amikor még oltásellenességre buzdítottak!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Gyurcsány friss fenyegetőzése csak feltette az i-re a pontot e kampányban. A hazai baloldal és a vele szövetséges liberálisok frusztráltságukban, csillapíthatatlan hataloméhségükben immár sorozatban fenyegetőznek. Sőt, egymásra licitálva próbálják e tábor tagjai ily módon bizonyítani politikai rátermettségüket. Már akkor Gyurcsány lett a példa, amikor megígérte Vidnyányszky Attilának, földönfutóvá teszi, amiért elvállalta az SZFE kuratóriumának vezetését. Követte a mintát Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, amikor azt mondta, hogy eltiltaná foglalkozásuktól a propagandistává lett kormánypárti újságírókat és médiaszemélyiségeket. Vadai Ágnes, a DK alelnöke pedig egy kiszólásában ruandai megoldást helyezett kilátásba a kormány propagandistáinak, alig burkolt utalásként a bozótvágó kések suhogására.

Vegyük ide a BLM-szobor felállítását is, amellyel nemrégiben az ellenzéki polgármester, Baranyi Krisztina ajándékozta meg a főváros IX. kerületét. Olyan mozgalom előtt hajtva fejet, amely felforgatta Amerikát, alapjaiban rengette meg az állam és a jog tekintélyét, és amely arra vár, hogy Európába exportálják végre a maga teljes és véres valóságában. Ez is félelemkeltés, kísérlet olyan atmoszféra megteremtésére, amelyben egyre többen sodródhatnak a balliberális blokk felé. Nem ideológiai okból, csupán a jobb elkerülni a bajt népi bölcsességének jegyében.

Bár sokan biztosra vették, hogy Gyurcsány Ferenc 2010 után börtönbe kerül, nem így lett. Gyurcsány mára visszakapaszkodott a politikai porondra. Hogy hol állna meg „koronás” számonkérése, nem tudni. Az biztos, hogy most nemcsak szembe köpte a járvány elleni harc orvosait, ágytálakat cipelő nővéreit, hanem meg is zavarta a munkájukat. Nem vigasz, hogy alakja Kafka vagy Ionesco tollára illik. Mert vele nemcsak egyszerűen abszurd, de sötét dráma is lenne az élet Magyarországon.

Korábban írtuk