Joaquin Phoenix a Joker szerepéért megítélt Oscar-díj átvételekor a következőket mondta: „Elvesszük a tehenektől a tejüket, ami a borjúé, majd a kávénkba tesszük. […] A harcról beszélünk az ellen a hit ellen, hogy egy nemzetnek, egy embernek, egy rassznak, egy nemnek, egy fajnak legyen joga uralkodni, használni és irányítani másokat büntetlenül.”

Hirdetés

A színész felkavaró beszéde nyomán világossá vált, hogy többé az ember nem uralhatja egyedül a Földet, meg kell osztania a többi élőlénnyel. Az oroszlánok rögtön petíciókat készítettek, mivel ők az állatok királyai, logikus, hogy ezentúl rotációs rendszerben ők fogják adni az ENSZ főtitkárát, és mindenképpen indítani kívánják jelöltjüket a novemberi amerikai elnökválasztáson. A Demokrata Párt rögtön le is csapott Alexra, a New York-i állatkert népszerű oroszlánjára, mert úgy tűnik, nála alkalmasabb kihívót pillanatnyilag nem találnak Donald Trump ellen.

Természetesen a majmok sem hagyhatták ennyiben: mint az állatvilág legintelligensebb fajának tagjai, jogot formálnak bizonyos országok vezetésére. Mellettük szól, hogy ők 2002 és 2010 között Magyarországon már szereztek is gyakorlatot ebben.

Az élet többi területén is gyökeresen megváltozott az eddig kizárólag ember uralta világ. Tyúkok indítottak próbapereket gazdáik ellen a jobb tartási körülményekért, és hogy ne kobozzák el tőlük a tojásaikat. Sertések nyújtottak be keresetet szüleik levágása és felfalása miatt. Az alperesek mindenütt emberek voltak, az ügyészek sakálok, a bírák pedig birkák.

A futóversenyeken lovak és nyulak hívták ki az olimpiai bajnokokat, és csak abból támadt némi perpatvar, hogy a női futóversenyen indulhatnak-e baknyulak, és sérti-e az esélyegyenlőséget, ha egy férfi kancával méri össze az erejét.

A hollywoodi művészek elégedetten szemlélték az eseményeket, egészen addig, amíg a következő Oscar-gálán egy vöröshangya kaparintotta el a legjobb színész díját Robert De Niro elől, aki dühében eltaposta a feltörekvő rovart.