Hirdetés

A Jobbszél felkérésére egy kreatív csapat modellezte, vajon miképpen reagálnának különböző hazai és nemzetközi szervezetek, ha a Fidesz vezette kormány vagy konzervatív személyek és intézmények követnének el olyan kilengéseket, amelyek az elmúlt időszakban itt-ott megtörténtek.

1. A TEK állig felfegyverzett egységei rajtaütnek egy homoszexuális-orgián. Az ablakon át kétségbeesetten menekülő ismert ellenzéki képviselőt letartóztatják, nevét és elfogásának körülményeit nyilvánosságra hozzák. Reakció: óriási felhördülés idehaza és világszerte. Nemcsak az LMBTQ-szervezetek, de az ENSZ, az EU államai, Nobel- és Oscar-díjasok tucatjai vonják szégyenpadra Magyarországot. A homofóbia lemoshatatlan vádja mellett egy fasiszta diktatúra képe bontakozik ki, ahol a személyes adatok védelmére vonatkozó egyezményeket éppúgy felrúgják, mint az alapvető szabadságjogokat.

2. A miniszterelnök az ellene tüntető diákokra, Bangónékra, Varjukra, Szélekre, Fegyőrökre és egyebekre lovasrohamot vezényel, az SZFE nyikhajait kirángatják az épületből, és a Rádió udvarán térdepeltetik őket. A lányokat verbálisan megalázzák, a fiúkat megverik, ötletszerűen egy-két szemet kilőnek. Reakció: Orbán Viktor ellen nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki, a belügyminisztert a CIA elrabolja, az USA követségére viszik, ahol az amerikai törvények alapján rögtön villamosszékbe is ültetik.

Korábban írtuk

3. A magyar választáson a számítógépes rendszer összeomlik; Békés megyében hirtelen hárommillió voks érkezik a Fideszre, az angyalföldi szavazókörökbe nem lehet bejutni, Mohácson pedig a tömegsírból előkerült csontvázak is szavazhatnak. Reakció: Magyarország ellen azonnal megindítják a hetes cikkelyt és a Messerschmitteket.

4. Egy Kossuth-díjas magyar színész Joe Bident szenilis marhának nevezi. Reakció: soha többet nem kaphat szerepet filmben, nem tölthet be vezető posztot a színházi életben, és ha szinkronizál, a nevét nem írhatják ki a stáblistára.

5, 6, 7…