A diktatúra ismét sanyargatja a népet. Eddig csak a felépült Magyar Zene Házával meg a Királyi Lovarda épületével nyomták el a lakosságot és a Budavári Palota újjászületett Szent István-termével terrorizálták a klerikális reakció és a főnemesi nacionalizmus délibábos csipkéinek látványától a 444-hez meg a Magyar Helsinki Bizottsághoz menekülő pániklájkolókat, de most az elnyomó rezsim átlépett egy határt. A kormány befagyasztotta hat alapvető élelmiszer árát!

Hirdetés

Igen, jól hallották. „Hat termék esetében – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej – beavatkozunk az árak alakulásába” – közölte Facebook-videóban Orbán Viktor. Tudjuk jól, mit jelent ez a fogalom. „Beavatkozás.” Igen, már maga a szó is fogvacogtató, mert felidézi a csendőrpofonok és a menetelő bakancsok képét, ráadásul egy olyan országban, ahol egyetlen LMBTQ-hátterű miniszter sem ül a parlamentben, hogy ellensúlyozza fehér felsőbbrendűséget és a Novák Katalin képében testet öltött családon belüli hímsoviniszta nőelnyomást.

De ez még kevés! A diktatúra megtette azt, amit még senki nem mert megtenni! A hat élelmiszerhez hozzácsapta bónuszként a csirke far-hátat is.

És itt már felhördül a kiszipolyozott, agyonsanyargatott nép! Jöhet a jegyrendszer! Magyarország előremegy! Jegyrendszert mondjuk akkor vezetnek be – mondhatná erre az akadékoskodó fidesznyik –, hogyha hiány van valamiből, az árstopos árukból nincs hiány és a következő néhány hónapban nem is lesz. Szóval nem lesz jegyrendszer, de ez csak a fizetett lakájújságírók és Facebook-ügynökök hangja.

Az mondjuk érdekes, hogy mindig azok jönnek a jegyrendszerrel meg mutogatnak a bezzeg a bolsevik időkre, akik egyébként sírva követelik vissza a Népszabadságot. Ki érti? De ne törjük a fejünket. Inkább mondjuk egy emberként: Elég!

Borzasztó ez az olcsó far-hát dolog! Kizsigereli a kisembert. Az igazi segítség a fizetős kórház!

Korábban írtuk