Vannak alakok, akik a hülyeségük miatt lesznek híresek, vagy legalábbis a hülyeségük miatt kerülnek a látókörödbe.

Volt egy bizonyos GG Allin nevezetű igen tehetségtelen rockelőadó, akire a kutya sem emlékezett volna, ha nem válik szokásává, hogy a színpadon végezze el azt a dolgát, amit úriember egy árnyékos széken ücsörögve, miközben a napi vezércikket olvasgatja.

Hirdetés

Vagy ha már a zene szóba került – mert szóba hoztam –, akkor ott a Modern Talking együttes, mely megcsinálta azt, hogy annyira borzasztóan rossz volt, annyira karakteresen ízléstelen, hogy generációk tudatába égett bele a Lajos testvér első pár hangja, és abból a korszakból tucatnyi előadó dalocskáján érzi az ember, hogy hohó, hát ezt hiába is nevezték át, ez bizony a Modern Talking és a legendás Brother Louie.

Ugyanígy – hogy a lényegre térjek – a rosseb tudta volna, hogy egy bizonyos Tóth Gergely is szennyezi az univerzumot írásaival a Telexnél, ha nem ír akkora baromságot, hogy az ember felkapja a fejét.

„Idén elvileg hiába szól a Békemenet a háború elutasításáról, eddig egyetlen ukrán zászló sem bukkant fel.” Ezt a címet adta cikkének Tóth Gergely, és ezzel beírta magát a „már a címükben is végtelen ostobaságot rejtő publicisztikák” gyűjteményébe.

„Két zászló-, kokárda- és kötöttsapka-árusnál is rákérdeztem, hogy lehet-e kapni a magyar és a székely mellett ukrán zászlót, de mindenhol vállvonogatás volt a válasz; az árusok szerint nem is volt igény az Ukrajnával való szolidaritás nemzetközi szimbólumára.”

Gergő, elmondok neked valamit. Magyar nemzeti ünnepen az emberek nem szoktak ukrán zászlót lengetni. Miért tennék? Tudod, ez magyar ünnep. Itt magyar zászlót szoktak. Húsboltban nincs csavar. És Modern Talking-albumon sem található Slayer-nóta. Az ilyesmit tényleg magyarázni kell egy haladónak? Bár ha azt nem értik, hogy mi a fiú és mi a lány, akkor elképzelhető.

Szomorú dolog lehet liberálisnak lenni. Ha az ember ráadásul Tóth Gergely, akkor meg pláne. Szomorú bizony.

Korábban írtuk