Hirdetés

Tisztelet Győr polgárainak, akik példát mutattak arra vonatkozóan, hogy a szeretet és összefogás ereje továbbra sem győzhető le a gyűlölet és aljasság erői által.

Bár a múlt őszi önkormányzati választásokon – miért, miért se, igazából még ma sem tudjuk – váratlanul megtorpant a nemzeti jobboldal, minek következtében látványosan megnőtt az elbizonytalanodók száma, most jelentős, erőt adó fordulat történt Győrben, ami helyrebillentette a dolgokat.

Jólesik felidézni az eredményt: Dézsi Csaba András, a fideszes polgármesterjelölt 56,14 százalékot kapott az időközi választáson, és fölényesen győzött. Az egyesült ellenzék aspiránsa pedig 39,05 százalékkal megbukott. Az ellenzéki összefogás sikertelen volt.

Tanulságos felidézni, hogy amíg tavaly október 13-án Borkai Zsolt, a Fidesz akkori polgármesterjelöltje nem kis mértékben a rettenetes erejű lejáratókampány miatt csak kis különbséggel, 44-42 arányban verte az ellenzéki indulót, most Dézsi Csaba András 56-39-re győzött, vagyis a jobboldali polgármesterjelölt támogatottsága érzékelhetően megnőtt.

Olyan ez, mint amikor egy nagyon fontos kupameccsen nyer a csapat, és másnap az ember kedvenc napilapjában a sportrovatot gondosan végigolvassa, mert jólesik újraélni a tegnapi örömöt. Tegyük ezt mi is: dr. Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP) 23 932 szavazatot kapott, Pollreisz Balázs (MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP) pedig 16 646-ot. Tavaly ősszel Borkai Zsolt 19 308-at, az egyesült ellenzéki Glázer Tímea pedig 18 662 voksot szerzett. Vagyis amíg a jobboldali jelölt jelentősen, közel ötezerrel növelte szavazatainak számát, az egyesült ellenzéké kétezret veszített.

Korai lenne ebből országos tanulságokat levonni, mert már az őszi önkormányzati választásokon is szembetűnt, hogy az általános tendenciától eltérve, Győr város szavazópolgárai hűségesek maradtak a polgári értékekhez. Miközben a főváros és számos nagyváros lakói túlnyomó részben engedelmeskedtek a balra át parancsnak, Győr (és Debrecen) népe nem ült fel a vörös vonatra. Most pedig bizonyossá vált, hogy az őszi eredmény tudatos és szükségszerű volt.

Kiderült az is, hogy – nem foglalkozva a lemondott és a most beavatandó polgármesterek emberi minőségével – ha nincs az ízléstelen botrány, amiből politikai vihart kavart az ellenzék, akkor Győr lakossága feltehetően a maihoz hasonló arányban állt volna ki a jobboldali értékrend mellett. Az a tény azonban, hogy Dézsi Csaba András 96 szavazókörből 95-ben az első helyen végzett, önmagáért beszél.

Az 56 százalékos győzelem muzsika a jobboldali emberek fülének, és minden bizonnyal rémes harsonaszó a baloldaliaknak, mert ez a szám, ez az arány azt üzeni, hogy hiába a horrorkoalíció összefogása Gyurcsány Ferenctől Fekete-Győr Andráson át Jakab Péterig, az ország túljutott az első ijedelmen, és a jobboldal számára megszületett a sorsfordító üzenet:

A tiszta emberi hang, a töretlen hűség a vállalt és bevált keresztény értékrendhez, az őszinte beszéd és a bátor kiállás a jó ügy érdekében, és el ne felejtsük, az összefogásban rejlő erő csodákra képes.

Sok emberben megfogalmazódott a kérdés, hogy mi lesz, ha a horrorkoalíció két év múlva megdönti a keresztény-nemzeti kormányt, és ez a rémes társaság beülvén a hivatalba, szakadékba vezeti az országot. Győr most üzent nekünk: Félre az aggodalmakkal! Hajrá, polgárok! Hajrá, Magyarország!