Olvasom a sztorit erről az ukrán csábítóról meg a férfiról és annak feleségéről. Aki nem lenne a dologgal képben, nos, néhány hete fogadta be Lorna – ő egy brit anyuka – és férje, Tony a 22 éves Szofiját az otthonukba. Ő egy ukrán menekült. Nem sokkal később azonban úgy alakult, hogy a férj lelépett a fiatal szépséggel – annak ellenére, hogy feleségével már tíz éve éltek együtt.

A leragadt magyar meg csak vakargatja a fejét, és nem érti. Ez hogy történhetett meg? Nem a csábítás meg a lelépés. Az az élet természetes menete. Ha a követ elengedjük, leesik a földre.

Hirdetés

Az, hogy egy nőben, egy feleségben annyi józan ész nincs, hogy fiatal szöszi csajokat nem fogadunk be az otthonunkba… Ezt egykor minden életképes asszony tudta. Ahogy fiatal srácokat se. Ezt meg minden férj.

Azt hiszem, a haladó gondolkodás lényege, hogy eltűnnek a határok. Persze, ez is úgy kezdődött, hogy „de hát mi csak barátok vagyunk, és azért töltünk annyi időt kettesben, te vagy a rossz, ha gyanakszol”. Hogyne. Amúgy a hülye fickó nem hiszem hogy jól jár egy ilyennel; ha majd elveszi, és meglesz a lánynak a brit állampolgárság, valószínűleg röpül, de ez már az ő baja. Ha egy világban eltűnik az egyik határ, épül le a következő is. Mellesleg a szöszi szerintem egyáltalán nem szép, pusztán fiatal és szőke. Az asszony karakteresebb, szebb, csak hát idősebb, gyerekei vannak és lehet, hogy nem ad eléggé magára. Persze abban a társadalomban, ahol a férfi és nő közti határ sincs meghúzva, miért pont erre ügyelnének?

Jut eszembe, határ. Olaf Scholz szerint a globális béke érdekében mindenkinek, így Oroszországnak is végre egyet kellene értenie abban, hogy a határokat nem lehet erőszakkal megváltoztatni. „Globális béke.” Ez jó. Éppolyan bájos, mint a családba befogadott 22 éves szőke. Mellesleg igaza van a német kancellárnak! Mi, magyarok pont így gondoljuk. És olykor eltöprengünk, mit keres az ukrán Munkácson? Egykor arra volt a határ, és azt miért változtatták meg? Vajon Szofija, a 22 éves szőke tudna erre válaszolni?

Korábban írtuk