Ha a világot nem érted, fordulj a haladók felé. Ott a bölcsek köve. Ők nem mindent tudnak, mindent jobban tudnak.

A mindent jobban tudás egyik hazai mestere Havas Henrik, aki nemcsak hogy tud, nemcsak hogy jobban tud, de mindezt úgy, hogy végigmér, és közli, selejt vagy. Ezért is szereti őt a nép, az emberek világa, ezért is rajonganak érte, és beszélnek róla tisztelettel. Állítólag! Mert én még ilyen emberrel nem találkoztam, biztos én mozgok rossz körökben.

Hirdetés

Szóval az (állítólag) közkedvelt Havas a YouTube felületén tudott most jobban, a Nemzeti TV csatornáján. (N1TV és Havas, hagyjuk, ne feszegessük, röhögni is időpocsékolás, lapozzunk.) Havas megmondja – ez a műsor címe, és itt most a jobboldali sajtó képviselőiről árulja el ámuló szemeinknek, hogy mi az igazság. Rosszak vagyunk. Ez az igazság. Pocsékok. Kutyaütők. „Tényleg nincs tehetség a kormánypárti médiamunkások között?” Amúgy nincs két értelmes mondat a handa­bandában. Fanyalgás, finnyogás, lenézés, szemüvegrágcsa. Láthatóan erőlködik, kibe és hova lehetne rúgni. Önti az epét a mester, szanaszét fröcsög. „Jó arcú fiúkat és lányokat szeretnék látni a tévében, erre nézzen rá valaki erre az Apáti Bencére.” Itt az ember sajnos röhög. Apáti Bence, aki Ken baba (Bocs, Bence, remélem, nem gáz), erre jön egy ragyás arcú, zsíros bőrű, puffadt, hebegő-habogó, öööö-ző pasas. Na, hagyjuk. A mi oldalunkon nincsenek írástudó emberek. Ez a performansz lényege. Ide lukad ki végül. Erről nekem azonnal beugrik a recsegő lemez, miszerint a humor baloldali műfaj.

El kell, hogy keserítsem a nagy mágust és az összes rajongóját. A humor jobboldali műfaj. A szatíra és humor terepén mi – jobboldaliak, nemzetiek – odaállítjuk Kosztolányit, Mikszáthot, Karinthyt, de akár még Királyhegyi Pált is, akire bajosan lehetne ráfogni, hogy baloldali. Nektek meg ott a Sas-kabaré meg a Bödőcs.

Szegény Havas. Annyira szeretne ártani, de nem megy. Mert egy jó szidalmazáshoz is tehetség kell. Abból meg nála nem sok található.

Korábban írtuk