Hirdetés

Az ellenzéki sajtó eufóriában van. No, nem a segítés vágya lelkesíti – az eddigi kilencszáz önkéntes egészségügyi dolgozó egyike sem libsi sajtómunkás –, hanem a kötözködés.

Reggel felkel egy ilyen, megnézi, hogy hányan fertőződtek meg az éjszaka, odaslattyog a hűtőhöz és ellenőrzi, hogy kajája van-e, telefonjára tekint, hogy térerő van-e, majd felmegy a Kormany.hu-ra, s keresi, mibe lehet belekötni.

A libsi logika egyszerű. Ha hergelünk, akkor az emberek elégedetlenek lesznek. Indulatosak. Bizalmatlanok. Kivel? Nem velünk, mi azt mondunk és csinálunk, amit akarunk. Felelősség semmi. Mint Demszky esetében, aki múlt hét közepén azt posztolta, hogy biztos forrásból tudja, jön a kijárási tilalom, hiába érkezett meg hivatalos helyről a cáfolat. Szóval ha az emberek őrjöngenek, indulatok elszabadulnak, akkor a kormány kínos helyzetbe kerül, esetleg elkövet valami hibát. Ja, hogy emberélet? Kit érdekel? Orbán ellen bárkivel.

„Egy hét karantén után az ember kicsit meghülyül otthon.” (444.hu). Lefordítom: Kedves állampolgár, érzed, hogy neked most rossz? A kormány kínoz. Ő mondogatja, hogy maradj otthon. Utáld a kormányt. Most!

„Ha a koronavírus az új bevándorlás, a nyugdíjas az új migráns.” (Azonnali.hu). Értsd: Idős választóink, a kormány utál benneteket. Mondjátok ti is hangosan: Fúj kormány, fúj Orbán! „Csoda! Százezer lakosra számítva csak Ukrajnában és Fehéroroszországban van kevesebb fertőzött, mint nálunk.” (444). Mert a barom libsi inkább a csodában hisz, mint hogy beismerje, azokban az országokban van sok fertőzött, ahol erőltetik a multikultit, az elfogadást meg a migrációt. „A koronavírus miatt nem fogadnak a kórházak, az Index újságírói egymást operálják.” Ebben sajnálnunk kéne a firkászt, amiért járvány idején a hátán nőtt pattanással nem foglalkoztak az orvosok. (Orbán rossz. Kórház rossz. Ez ilyen ország. El kell menni. Diktatúra.) „Ilyen is rég volt, a fél világot lezárták a magyarok elől.” Csak a magyarok elől, ugye, Index? Fúj!

Hogy is mondta Cato? Ceterum autem censeo, Indicem esse delendam!