Hirdetés

Az ember elítél valamit, amit nem tart helyesnek vagy tisztességesnek. Megveti és harcol ellene, amikor szent eszméit és ideáljait éri általa sérelem. De kimondottan gyűlöli, amikor napi szórakozásába és hobbijába rondít bele.

A politikailag korrektségre gondolok. Mi másra? Ez korunkban a legutálatosabb.

Na, akkor most elmondom, hogy miért hőbörgök. Megnéztem a moziban a Pók­ember új epizódját, és várnám a folytatást.

De várhatok még éveket, mert James Gunnt, a Galaxis őrzői sorozat rendezőjét ezelőtt egy évvel kirúgta a Disney. Hogy miért?

Valami Twitteren történt, pedofí­liá­val meg nemi erőszakkal való viccelődés miatt. (Megjegyzem, eközben a haladás erői a pedofília legalizálásáért küzdenek kint. Ez teljesen olyan, mint a metoo. Ha egy fehér férfi megnézi a liftben egy nő hátsóját, az botrány, de közben támogatják azt a beáramló népséget, amelyiknél gyerekházasság van, és asszonyverés.)

A filmcég elnöke valami olyasmit szövegelt, hogy „a Disney értékei” miatt vágták ki Gunnt. Én már hányok a valaminek az értékei kifejezéstől. Ha a Facebookon tiltanak, ott is a Face értékeiről kapom a litániát, pedig ez csak sima cenzúra.

Aztán a fickó mentegetőzött, járt egy Canossát – korábban kicsit orbánozott meg trumpozott –, ezért visszafogadták. Mentegetőzött és térden csúszott, mert viccelt. Nem felgyújtott, megölt, elrabolt. Nem. Leírt két mondatot. Téboly.

Megjegyzem, ebben a nagy megbocsátásban minden bizonnyal az is benne volt, hogy megkereste őt a rivális stúdió, és szerződtette. De ez engem alig érdekel. Engem egyedül az érdekel, hogy ha nincs ez az idióta píszi, akkor jövőre, 2020-ra már kész lenne a Galaxis őrzői 3, így meg éveket várhatok, mert a rendező fickónak az új szerződése szerinti filmet is le kell gyártania, és csak utána állhat neki Ro­cket Raccoon meg Thor új kalandjainak.

Mondtam már, hogy megvetem a politikailag korrektség dogmáját és a szabad szellemet kalodába záró merevségét? Nos, akkor most mondom. Le a PC-vel, és éljen Rocket Raccoon!