Például rendeztük ezt a világra szóló koncertet, hogy előtte elmondhassam békében a beszédemet, hát néhány égetnivaló nem belezavart megint? Pedig én temetném az árkot, de nem bírok olyan gyorsan lapátolni, ahogy ezek jönnek. Rájuk is dörrentem: „Az ünnep méltóságának megőrzése érdekében kérem, hogy a fütyülőjüket ne vegyék se a kezükbe, se a szájukba!” No, erre persze meghunyászkodtak. Bánni kell tudni a tömeggel, hozzá még a kiváló retorikai érzék; ezek az erősségeim.

Szóltak, baj lesz a Gyurcsány villáival. Nofene, mondok, ellopta a családi ezüstöt? De kiderült, ez nem olyan villa, amivel Nobel-díj átadáson szok enni a proletár, hanem olyan, mint a Villa Negra, amit Páger Antal énekelt. De Gyurcsány talpraesett fickó, mindjárt nyilatkozta, hogy ő villáról nem tud, hacsak nem az Aston Villáról, ami focicsapat; ezzel is bizonyította, hogy nem hiába lett sportminiszter. Apropó sport! Voltunk a Ferivel autóversenyen, én a két és feledik lettem, ezért a himnuszok alatt ott állhattam Alonso és Montoya között, az egész világ közvetítette, ahogy intelligensen nézek bele a kamerába, mögöttem a három dobogóssal.

És még mindig a sport! Vadásztunk Nastaséval meg a régi haverokkal. Röpültek egymás után ezek az izé madarak, mint NATO-gépek a magyar égen. Aszongya Adrian: „Durr, hulljon a tőkés magyar réce!” Hát lőttük őket derekasan, alig bírták a végén összegereblyézni. Jól éreztük magunkat, de kellett sietni, mert mindjárt szavazunk az állatvédelmi törvényről a Parlamentben.

Vigyázni kell, mert ezek az ellenzéki fiúk megint kiszagoltak valamit a régi ügyekből. Most – ha jól értem, de hát ki bírja már követni – arról a stikliről van szó, amikor a két szír barátom azzal a böhöm nagy talicskával kitolta az Inter-Európából a hatmilliárd forintot. Röhögtünk is rajta a László Csabával, mert az a marha sok tízezres legalább száz kilót nyomott, ha nem többet. Mondtam is nekik, miért nem kártyára kérik a pénzt, én is úgy szoktam, tizenkilencre még lapot húzok, csak előtte bemondom az ohne ászt.

Ha pedig olvasni akarok valami vicceset, hát rendelek egy dedikált példányt a Jobbra át című Ungváry-könyvből a 209 5486-os telefonszámon.