Egy magnókazettát vett elő a zsebéből, amelyen kicsit torzítva, de világosan felismerhető Orbán Viktor hangja, aki indulattól fűtötten így szól: „Most jól elverjük a romát!”

Még el sem halkult a Parlamentben felzúduló liberálbolsevik moraj, még épp csak a levegőt vette következő mondatához Batthyány Lajos kései utóda, amikor Tamás Gáspár Miklós már a Ferenciek terén kapaszkodott a korsós lány szobrára, hogy onnan zengje világgá:

– A fasizmus térnyerése nem kímélte az ellenzék fejét sem. Néhány napja még talán elhamarkodottan mentünk a Moszkva térre, de ezúttal nem lövünk bakot. A rasszizmus itt van, beleivódott a jobboldalba, s undok mocskát kilöki ránk a… – nem tudta befejezni, mert két hajléktalan arrébb lökdöste, mondván itt ők laknak, s vagy vegyen hét Fedél nélkült, vagy ráuszítják a kutyát.

A Mukk című bulvárlap kéjjel elemezte, hogy amint a fasiszta cigány karddal szúrta a liberális cigányt, úgy verné a konzervatív Orbán a baloldali romát.

A Nemzetbiztonsági Hivatal házkutatást tartott az Orbán családnál, melynek során Sportfogadást és kitöltetlen totószelvények tucatjait találták. A Fidesz éppen külföldön tartózkodó elnökének fia elmondta a rendőrségnek, hogy totózás közben az apját valóban elragadták az indulatok, s mint lelkes Lazio-drukker szaladt ki a száján az ominózus „Most jól elverjük a Rómát!”-kifakadás.

Áder János meaculpázásra szólította fel a kormányfőt, aki így válaszolt: „Nincs miért bocsánatot kérnem; Orbán Viktor telefonon tagadta az inkriminált mondat elhangzását, szerencsére saját fia ellene vallott, bebizonyítván, hogy ismét hazudott a volt miniszterelnök.”