Hirdetés

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még alig kezdődött el az önkormányzati választások kampánya, de máris tudható, mi történne, ha egyes (valószínűleg az összes) ellenzéki politikusok győznének, és mi volna, ha nem. Lássuk például Hódmezővásárhely kilátásait.

Ha van aljas és sunyi húzás, amit az Aljasok Akadémiáján tanítani kellene, az itt bukkant föl. Jaj neked, Hódmezővásárhely, ha ez az alak ismét győz!

Megjelent egy közlemény a város polgármestere, Márki-Zay Péter Face­book-oldalán. Ebben Már­ki-Zay elnézést kér, ha bizonyos állítások megosztását bárki is személyes támadásnak értelmezte volna, és arra kéri a Fidesz által támogatott kihívóját, Grezsa Istvánt, hogy üljön le vele egy nyilvános vitára a város jövőjéről. Hogy mik azok az állítások, amikről Márki-Zay beszél? Íme: „István a leghatározottabban cáfolta, hogy házasságon kívüli gyermeke lenne, amit én elfogadtam, és mindenkit arra kérek, hogy ezt az alaptalan pletykát ne terjesszék.” Továbbá: „István megerősítette, hogy édesapját többször átvilágították, és nincs semmilyen pártállami múltja.”

A két rágalom egy olyan kérdőívben jelent meg Márki-Zay oldalán augusztus 9-én, ami a jelöltekkel kapcsolatos pozitív és negatív benyomásokról szólt. Vagyis valaki ügyesen beírta ezeket mint „lakossági vélekedéseket”, hogy az aljasul álszent Márki-Zay a rágalmakat egy elhatárolódás formájában terjessze tovább.

Pécs városában se kell sokat töprengeni, hogy mi lesz, ha a Mellár Tamás-féle banda kerül hatalomra. A szóhasználat, mint alább láthatjuk, teljes mértékben indokolt:

„Szuper” – így ujjongott a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltje azon a poszton, amiben ez vidám vicc olvasható: „meghal Orbán Viktor, és már a mennyországba menne…” Hogy ne legyen félreértés, a szóban forgó hölgy, Ágoston Andrea a kormányfőt egy sírgödörbe belökve ábrázoló fényképet is megosztott „Nix ugribugri, Viktor!” felirattal.

Ugye, érezzük a Mellár-banda különlegesen trágyaillatú világát? Pedig ez semmi. A nemrég még a liberálisokat erősítő Ágoston Andrea most a Mellár-féle Párbeszéd színeiben indul, de a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként Gyurcsány Ferenc pártjának politikusaival együtt e kamu civil szervezet mögé bújva nagy szakértője a trágyadobálásnak. Nemrég például azt írta, hogy szerinte „irigylésre méltóan szellemes” a várandós kismamákat ellőrobotnak nevezni. „Ellőrobot.” És ezt egy nő mondja…

Aztán itt van a klubrádiós Pikó András, aki Józsefvárost szeretné boldogítani a maga jól bevált bolsevik módszereivel. Pikó elvtárs mögé felsorakozott a pártsajtó is, aminek ő egy bejegyzésben örül:

„Sziasztok. Amikor a kampányról beszéltem Nektek, még az elején azt mondtam, hogy az elvárásom az, hogy mindannyian élvezzük, hogy legyen egy életre szóló emlék azoknak, akik benne voltak, és hogy legyünk benne abban a 10 helyben, amelyre a sajtó külön figyel. Benne vagyunk, két újságíró külön is foglalkozik Józsefvárossal majd a hvg-nél. Gratulálok mindenkinek, ez közös sikerünk. Ma este beszélek a folytatásról. Arról is, hogy a következő 55 napban melyek lesznek a győzelemhez vivő útunk (sic!) következő lépései, csupa olyan dologról, amelyről még nem beszélhettem. Gyertek el este 6-ra a Patyolatba, hogy első kézből halljátok!”

Két elvtárs a HVG-től beszáll Pikó elvtárs csapatába, és úgymond „külön foglalkozik Józsefvárossal”. Én ha ott élnék, félnék.