A baloldali gondolkodás legfőbb jellemzője, hogy mindent a feje tetejére fordítva lát. Nyilván ezért is akarják a társadalmat is a feje tetejére állítani. Az alsóbb rétegeket felülre, a korábbi vezetőréteget meg alulra. Ehhez a folyamathoz a XX. században elég volt bázisnak a proli, ma már a különféle nemi devianciákat és a migránsokat kell rá felhasználni. Na de nem csak ezt értettem feje tetejére állítás alatt. Az ok-okozati összefüggéseket is mindig fordítva nézik, és mindig abból indulnak ki, hogy az egyén az nem hibás, csakis a társadalom (szülő, rendőr, tanár, miniszter és így tovább).

Hirdetés

Ha Béla többszörösen visszaeső bűnöző lett, biztos nem szerették eléggé, vagy elnyomták. Ha Juli abbahagyta a bérelszámolást a kereskedelmi bankban és kiáll az utcasarokra, akkor elnyomták a férfiak, a keresztes háborúk, sok rosszat élt át, megkülönböztették és nehéz gyerekkora volt.

Mindig mindenért a társadalom a hibás!

Éppígy, ha rengeteg a fertőzött a mostani járványban, azért is kizárólag valaki, pontosabban valaki más a hibás (orvosok, nővérek, gyógyszeripar, egészségügy, kormány és így tovább). Az oltások kapcsán megjelenő uszításoknál is – a 444.hu „hasábjain” ennek külön rovatot szenteltek – rendre feltűnik: igaz, hogy a vakcinabeszerzés páratlan, az oltottság első Európában, na de sok a fertőzött, amiért persze a kormány a hibás.

Rendben, ha leviszem a szemetet a lépcsőházban, én sem veszek maszkot. Sőt a konyhában sem hordom, de az emberek egy része a postán sem a két métert, sem a köhögésnél elfordulást nem tartja be, a maszk is jó párnál csak nagyjából van a helyén. Érdekelne, hogy ha hazamennek, hány mos közülük azonnal kezet?

Mit lehet kezdeni az emberekkel, akikről tudjuk – hisz erről cikkeztek eleget –, hogy az ingyenes tüdőszűrésre sem mennek el? Hányan mennek méhnyakrák-szűrésre? Urológia? A férfilakosság hány százaléka vizsgáltatta meg magát valaha is? A rendőr mégse mehet ki értük, és nem viheti be őket. Akkor jönne csak a diktatúrázás.

Korábban írtuk