Az ember sok mindent nem nézne ki Karácsony Gergelyből, többek közt azt sem, hogy GM49-et hallgat. Laár Andrásnak és Galla Miklósnak volt egy száma, még 1982-ben, ami az egyik Start-válogatáslemezre is felkerült. „A nő kövér.”

Manapság persze már nem adnák ki, nem vállalnák fel – szerintem ők sem –, lévén a haladó Nyugaton, ami felé a honi ellenzék szerint tartanunk kéne, a „testszégyenítés” az egyik legismertebb PC-bűn.

Hirdetés

Valaki kövér. Ilyet nem állítunk. Ilyen nincs. Mindenki szép. Mindenki arányos. Nincsenek hibás emberek. Mindenki egyenlő. Mondjuk a legkevesebb, hogy azt nem lehet kimondani: kövér, amikor az tabu, hogy fehér. Akarom mondani, az tabu, hogy az európai festészet, irodalom, építészet, matematika, fizika, kémia, biológia, zeneirodalom, filozófia 99 százaléka fehér. De mivel ez tény, így két megoldás létezik. Tagadjuk, hogy így van, és jobb híján hivatkozunk az elnyomásra, vagy megbüntetjük, aki észreveszi, és kiközösítjük. Persze, van a C verzió, hogy leromboljuk, ledöntjük és tönkretesszük. Igen, ezt kifelejtettem.

Szóval Karácsony Gergely nem tudni hogy akar a haladó Nyugathoz tartozni, amikor ilyeneket jelent ki a The Economistban, hogy „Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”. Nem is értem, hogy jöhetett le. Ha mindezt Kövér László mondja, már állna a bál, és Biden elnök úr gyorsan letérdelne egy kövér, hermafrodita néger kisgyerek előtt, miközben széttépne kezeivel egy Beethoven-
kottát.

Mondjuk Kövér Lászlóból ki is néznénk, hisz elég csak elolvasni a nevét. Ráadásul fehér. És még Fidesz- meg kormánytag is.

Aztán persze mea culpázott. „Tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy…” Szóval ilyen szerencsétlenkedés.

Főpolgármester úr! Nem az a gond, hogy ön magas vagy kövér, alacsony vagy sovány, a fő gond az, hogy maga egy lúzer. Ezt én itt kijelentem, és nem kérek érte elnézést.

Korábban írtuk