Hirdetés

A humanisták, demokraták és világmegváltók újkori élcsapata elemezte a kialakult politikai helyzetet, és a következő kiáltványt tette közzé:

A régi korokban rettenetes dolgokat követtek el a szabad gondolkodókkal szem­ben, üldözték az átlagostól eltérőket. A rabszolgatartás, valamint a népirtások borzalmai láttán hadat kell üzenni mindazoknak, akik ezt nem így látják, vagy mentegetni próbálják ezeket a tetteket, magyarázatokat keresnek a történelmi események okaira. Nincs bocsánat, nincs kegyelem az ilyen eltévelyedőknek; aki nem hajlandó részt venni a kegyetlen rendszerek emlékeinek kíméletlen felszámolásában, aki akár csak lelkesedni is rest egy-egy hajdani elnyomó emlékének meggyalázásakor, azokat börtönbe kell zárni. Ha nem tanulnak belőle, kitelepíteni, munka- és átnevelőtáborokba vinni őket, vagy egyszerűen csak likvidálni mindaddig, amíg az írmagját is ki nem irtjuk ezeknek az erőszakos, embertelen eszméknek.

Régen a vallás nevében gyilkoltak, háborúkat vívtak, inkvizíciót állítottak fel. Aki tehát ma templomba jár, azt gyanúsnak kell bélyegezni, megfosztani az állampolgárságától és a szavazati jogától, vissza ne hozhassák ezeket a letűnt korokat. Bíróságok elé állítjuk őket, ahol számot kell adniuk bűnös gondolataikról.

Régen a fehér ember elnyomta a feketét. Mivel az elnyomás rossz, ezért viszonzásképpen most a fehéreknek vezekelniük kell.

A férfiak elnyomták a nőket. Ezért ezentúl a férfiakat kell elnyomni, amíg helyre nem áll az egyensúly. A legegyszerűbb az lesz, ha nem is lesznek többé férfiak.

A felnőttek elnyomták a gyerekeket, ezért nem lesz többé iskola. Sőt! A felnőttek járnak majd a gyerekekhez iskolába.

Így jön el végre egy jobb világ, amiért olyan régóta harcolunk. Aki pedig nem harcol velünk, hanem sunyin behúzza a fejét, mert jobban szerette a régi időket, az elnyomás korát, azt felkutatjuk, elvágjuk a torkát, vagy felhúzzuk az első fára, hogy megértse végre, mennyivel észszerűbb, emberibb, szebb az a világ, amit a régi helyére építünk.

Korábban írtuk