Ron Werber

Ki tudja, hol?

Lekopóban innen, a Népszabadság 2004. január 31-i számának címoldalán azt nyilatkozta, hogy „akkor vállal el egy kampányt, ha közel érzi magához a pártot, azonosulni tud annak üzeneteivel”.

Önre és az MSZP-re nézve, ön truizmusok ismétlésének bűnébe esett.

* * *

Lévai Katalin

esélyegyenlőségi miniszter

Az alábbi hirdetés az Expressz múlt szerdai számában jelent meg:

„Szeretne 100 dollárt keresni? Szeretne dolgozni egy turistavárosban? (.) Legális munkalehetőséget biztosítunk európai zsidók vagy zsidó származásúak részére. Hívjon még ma!!!” Majd a telefonok.

Ön, aki még hamis ürüggyel is azonnal megtámadta a református Károli Gáspár Egyetemet, nyilván most a legnagyobb eréllyel csap le erre a rasszista hirdetésre. El tudja képzelni, hogy ugyanebben a lapban ez jelenne meg, mondjuk az ATV vagy a Nap-kelte telefonszámaival, hogy munkát kínál „nem zsidóknak”? Ugye elképzelhetetlennek tartja? Én is.

Ha ön most kivételt tesz, nem ad választ és nem intézkedik, ugyanebben a lapban hirdetést adok fel „nem zsidó kertészt” keresve. Ha a lap nem veszi fel a hirdetést, a lapot beperlem, úgyszintén az ön minisztériumát is, amely adóforintjaimon diszkriminál, faji alapon.

* * *

Gyárfás Tamás

Nap-kelte

Kedves Tamás!

Azért ilyenre még nem nagyon volt példa: kivágtál egy részt az m2-n a Nap-kelte szombat reggeli műsorának délutáni ismétléséből. A kivágott rész történetesen reagálásom volt a 8 órás hírek után arra, hogy a népszavás Horváth és a te trotty Verebesed jóízűen anyázott engem 7 óra előtt. Míg reagálásomat kivetted, az egyívású, a luxusmegélhetési pénzért félelmet mímelő duó anyázását bennhagytad a délutáni ismétlésben. Micsoda közszolgálat ez, Tamás?

Csak nem túl rosszul jött belőle ki a Pista és az egész oldalatok? Vagy netán leszóltak?

Tamáskám, tálibosodunk?

* * *

Kumin Ferenc

Soros Egyetemen végzett politológus

Mint barátaim telefonjaiból tudom, a rasszista hites fővezér befolyása alatt álló ATV-ben ismét csak – hogy Horn Gyula szavaival éljek – nem arról volt szó, ami az embereket valóban érdekli, vagyis a gazdák végső elkeseredettsége, öngyilkosságba menekülése, elszegényedése, az iszonyatos nyomor mind kilátástalanabbá válása, a kormányzati lopás, a közpénzeket habzsolók (köztévés sztárgázsik és társaik), az ország elzüllesztése, hanem rólam. Amire persze azért belül mérhetetlenül büszke vagyok. Hiszen önök tudják igazán, hogy ki fáj önöknek igazán.

Azt már mindenki tudja, hogyha Vásárhelyi Mária és hasonbőrű (krokodil, írta az egykori Napi Magyarország) társai fenekét megnyomja a szék, miről és kiről beszél. De hogy ön politológus létére akkora marhaságokat mondjon, mint múlt hét hétfőn este, az meglepő. Miután ön azt hallotta, hogy Nagykőrösön a Jobbikkal tartottam előadást, ebből nyilván az alma materében tanultak alapján máris azt a zseniális következtetést vonta le, hogy a Fidesz elhatárolódik tőlem. Azután, hogy a hites tévével együttműködő Népszava hetekkel ezelőtt ki tudja, hányszor írta le rólam, hogy Orbán Viktor szócsöve vagyok, most hirtelen „vonalat” váltottak. Ami nem csoda, mert önök amnéziás félhülyéknek tekintik hallgatóikat és olvasóikat. „Elemzésének” külön bukét adott, hogy azokban a pillanatokban, amikor ön a Fidesz tőlem való elhatárolódását ecsetelte, éppen Kékkői Zoltán fideszes országgyűlési képviselő és Tiffán Zsolt, a világ egyik legnagyobb borásza és, nem mellékesen, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Baranya megyei elnökének vendégeként zsúfolt ház előtt tartottam beszédet Diósviszlón. Ez volt múlt hétfőn. Szerdán pedig az ország másik végében, Mátészalkán elmondhatatlanul kedves vendéglátóim, helyi polgári körös vezetők és fideszes képviselők vacsora közben mesélték, hogy ennyien ott még nem jöttek össze előadást hallgatni.

Tudom, hogy ön és azok, akik önnek teret adnak, képtelenek „kezelni” egy olyan jelenséget, ami tőlünk nyugatra mindennapos: egy független újságíró létezését, aki oda megy, ahová invitálják, valamint azt írja és mondja, amit gondol. El tudom képzelni, hogy az e helyütt most megjelent, a Jobbikhoz írt levelem milyen „elemzési” gondokat fog okozni önöknek, hiszen a félkretén, totálgonosz Soros-féle Magyar Narancs legújabb számában Most jöttek a fajvédőről címmel (ezeknek mindig ez jár a fejükben) már azt írta, hogy Kovács Dávidot Orbánnak szemeltem ki. Szánom önöket. Tudja, amikor önre és körére gondolok, van egy angol kifejezés, ami mindig beugrik nekem, de nem tudom lefordítani. Lowlife. Csatornalényeket vagy valami hasonlót jelent.

* * *

Joe Eszterhas

filmforgatókönyv-író,

Egyesült Államok

A Plain Dealer lapnak ezt nyilatkozta a magyarokról: „Nyomakodóak, öngyilkosságig szenvedélyesek, mindenkiről szigorú ítéletet mondanak, szűklátókörűek, antiszemiták, rasszisták – és ezek a jó tulajdonságaik”. Majd hozzátette: „Ha lát egy magyart az utcán, menjen oda hozzá és vágja pofon. Tudni fogja, hogy miért kapta”.

Ön szerint a világon több száz millióan milyen jelzőket sorolnának fel a magát az ilyen kijelentéseiért is oly szívesen foglalkoztató hollywoodi filmmogulokról? Ők is menjenek oda hozzájuk?

* * *

Cs. Kádár Péter

balliberális rádiós

Tisztelt Uram!

A Demokratánál csekélyebb példányszámú 168 Óra című lap 1998. december 8-i számában Mester Ákoshoz írt levelében a Fix Rádió nevében ezt írta a Tilos Rádióról: „A Tilos tehát ugyanazt a magatartást tanúsította, mint az ún. liberális sajtó nem is egyszer: dögöljön meg mindenki, nekem minden jár”. Ritkán értek egyet balliberálisokkal, de e mondatával egyetértek. A másik oldalon egyébként azért is tekintenek „szélsőségesnek”, mert kívánságukra nem vagyok hajlandó megdögleni.

Egyébként Bolgár György 1999. február 25-én, a Magyar Nemzetben Elek Istvánnak azzal kontrázott (Elek azzal támadta az akkor közszolgálatos későbbi pornószerzőt, hogy az Orbán-kormányról azt írta: dögöljön meg), hogy közismert módon egy publicisztikába sok minden belefér, így a megdöglesztés is.

* * *

Mészáros Tamás (1. rész)

Népszava, 168 Óra, szektás tévé stb.

Nehezen mérhető az a kár, amelyet az ön oldala okoz ennek az országnak mintegy másfél évtizede. A gyűlölettel, a csak az önök oldalán tapasztalható féktelen támadással egyetlen tabu kivételével minden tabu, minden hagyomány, minden érték ellen, ami ezt a nemzetet összetartja. Két fő célért. A zsigeri érzéseik kiéléséért és az anyagi haszonra konvertálható politikai haszonért.

Ön a tematizáló csapat egyik olyan tagja, akitől hetente többször is az ellenzék gyűlöletét kapják nézői és olvasói. Obligát módon Orbán Viktorral a célkeresztben. És ön mindezt „erkölcsi” pozícióból teszi. Egy idő óta azonban önt iszonyatos vádak érik – erkölcsileg kriminális vádak -, amelyek ellen nem lenne tisztességes, ha ön nem kapna fórumot saját maga tisztázása és védelme érdekében.

Mivel saját oldala ezt még nem tette lehetővé, megadja önnek a miénk. Mert mi fairek vagyunk. A vádak önt a legkülönbözőbb internetes fórumokon érik. De mielőtt ezekre térnék, néhány szó az internetes fórumokról.

Amelyeket, ugyancsak túlsúlyuk miatt, önök uralnak. És amelyeken a gyávák, a névtelen mocskolódók második otthonra találtak. Ott mindent leírhatnak egy-egy „nick” mögé bújva. Hogy önök ezt a világot beemelték az írott sajtó világába, csak bizonyítja züllöttségüket. Hiszen oda ön is bármilyen nick alatt bármit beírhat – például rasszista szöveget egy polgári kör nevében -, és ezt már ön másnap az írott sajtóban a szélsőjobb megnyilvánulásaként ostorozhatja. Mint ahogyan Borókai Gábor, a HírTv elnöke is elmondta, amikor most egy MSZP-s képviselő az ő internetes fórumukon megjelent, egyes, névtelen szerzőktől származó böffeneteket támadta. Melyeket akár egy MSZP-s képviselő is írhatott.

Az ön egyik kitüntetett megjelenési helyén, a 168 Óra című hetilapban ezen elektronikus trágyának külön heti rovatot nyitottak, www.168ora.hu címen, ami „válogatás”. A legutóbbi számukban például „leguan”-tól megtudhatjuk, hogy „Orbánék” „agykérgét” jó lenne „nagyobb sebességre kapcsolni”.

Nos, ezen internetes fórumokon is egy jó ideje önről nagyon csúnya dokumentumok keringenek. Amelyeket megvizsgálva arra kellett következtetnem, hogy azok nem ellenérdekelt féltől származnak (például egy válópernél olyan feleségtől, aki öntől több pénzt akar kicsikarni, netán egy tömbmegbízotti aljas feljelentés), hanem bizony neutrális felek iratai. És miután azok önnek felnőttkorából valók, arra gondoltam, hogy csináljuk azt, amire legutóbbi, szintén a 168 Órában megjelent esszéjének a címe buzdít: Hagyjuk a mellébeszélést. És engedtessék meg, hogy ön tisztázhassa magát olyan vádak alól, amelyek miatt ön a magyar újságírók jó része előtt hosszú hetek óta, hm., közröhej tárgya.

E dokumentumokról lesz szó jövő héten.