A globális fölmelegedés rémisztő folyamata a múlt vasárnap megtorpant, majd határozottan visszafordult, és hajnalban országszerte hullani kezdett a hó. Reggelre szép fehér lett a világ, a gyerekek kirohantak a hóba, és bár délutánra a legtöbb helyen elolvadt, valahogy senkinek nem jutott eszébe, hogy a klimatológusok szerint már a 24. óra 60. percében jár a Föld, és ha így megy tovább, és nem hallgatunk a kis undok Greta Tintin Eleonora Ernman Thunbergre (ez a teljes neve), akkor nagy bajba kerülünk. Havazás ide, befagyott tavacskák oda, a végén bizony mind megsülünk. Igen. Mert Greta szerint ilyen súlyos a helyzet.

Hirdetés

Illetve mégsem. Most nagyon úgy néz ki, hogy a globális fölmelegedés ezen a télen elmarad, sőt az előrejelzések szerint jó esélyünk van arra, hogy erősen hideg és havas telünk legyen. Nem tudom, ki hogy van vele, én azt mondom, a tél, az legyen tél. De azért ne tartson túl soká.

Áprilisra, amikor nagyon fontos feladatok várnak minden öntudatos és egészséges lelkű magyar állampolgárra, azért csak jöjjön a meleg, de nem abban az értelemben, ahogy az Európai Unió szeretné ránk erőltetni, hanem eredeti értelme szerint. Jó volna kikeletkor szép időben menni szavazni. Derűs napsütésben ballagni a szavazóhelyiség felé, és ott okosan dönteni Magyarország sorsáról, valamint arról, hogy szabad legyen-e festett szempillájú, de borostás állú nőimitátoroknak az óvodákban és az iskolákban a gyerekeinket és az unokáinkat mindenféle ocsmányságra tanítani: ne, ne legyen szabad.

A két dolog egyébiránt összefügg. A globális fölmelegedés körülbelül a harcos béke intézményének felel meg, és körülbelül olyan hatékonyan is védekezik ellene a világ, ahogy annak idején a békét védelmezte az úgynevezett zakatolással: „Egy a jelszónk, harcos béke, állj közénk és harcolj érte!” De soha senki nem mutatta meg, hogyan kell a békéért harcolni. Valahogy így vagyunk a fölmelegedéssel is, amit állítólag a rengeteg levegőbe eregetett szén-dioxid meg a tehénfing okoz. Érdekes, hogy finoman szólva az emberiség is ereget békegalambokat, hét és félmilliárd ember azért sokra képes, de a tudomány az emberek e téren kifejtett teljesítéseit nem tekinti végzetesnek.

Ami a globális fölmelegedés politikailag korrekt változatát illeti, az ellen azonban lehet küzdeni, és szükséges is, mert ez a fajta melegedés pusztító erejű. Az LMBTQ-őrület ugyan nem ártalmas az emberen kívül az élővilág többi szereplőjére, nem hullik miatta savas eső az erdők fáira, és a madarak éneke sem némul el, a réten ugráló nyuszik sem forognak nagyobb veszélyben, mint eddig, és az erdélyi medvék is vígan kukáznak majd a románokkal feltöltött lakótelepek borzalmas szemétgyűjtőinél, de ha a melegjárvány megállíthatatlanná válik, népeket törölhet el a Föld színéről.

Beszéljünk őszintén. Brüsszel kötelezettségszegési eljárással akarja eltöröltetni a gyermekvédelmi intézkedéseket. Vagyis zsarol. A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen, mert a népet továbbra sem lehet leváltani. Van abban valami félelmetes, hogy a jövő tavaszi választáson nem csupán az ország sorsáról kell döntenünk, hanem gyermekeink és unokáink biztonságáról is. Nem véletlen, hogy egy közéleti terrorista épp azt a Varga Juditot igyekszik köztörvényes bűncselekménnyel kapcsolatba hozni, aki az egyik legelszántabb harcosa a gyermekvédelmi törvénynek.

Korábban írtuk