Akkor most elmondom, hogy lesz. De előbb elmondom, hogy volt. Dobrev nyerte az első fordulót, összejött neki az ötven százalék. A második Karácsony lett 25 százalékkal, a harmadik Jakab 15-tel, a negyedik Fekete-Győr nyolccal, az ötödik… de az kit érdekel. Csakhogy ez így nem volt jó, ezért az Ügyvéd Úr és a Főnök egy kicsit igazítottak a buta valóságon.

Ez lett a hivatalos: Dobrev 34,76 százalék (a tört számok mindig hitelesebbek), Karácsony 27,31, Márki-Zay 20,43, Jakab 14,10, Fekete-Győr 3,40. Vagyis lesz második forduló. Persze, hogy lesz. Az előválasztási cirkusznak folytatódnia kell, ha lehet, el kell húzni akár az év végéig is, mert ez nagyon jó reklám.

Hirdetés

Fekete-Győrből hülyét csináltak, ha már hülyét csinált saját magából az ipse. Őt ki kellett dobni a vonatból, hát ki is dobták könyörtelenül. Se rá, se a lúzer pártjára már nincs szükség. Jakab más ügy volt. Őt behívták az Irodába, ahol az Ügyvéd Úr és a Főnök elmondták, most szépen megy és beszél az összes nácijával, hogy álljanak be a sorba. Cserébe Jakab megkapja a belügyminiszteri tárcát, és az embereit beültetheti a gépezetbe. És legálisan vadászhatnak, akire csak akarnak. Totális kilövési engedélyt kapnak. Úgyhogy mostantól ne törődjön semmi mással, csak az embereivel. Jakab értette, és a Facebookon hálás szívvel mondott köszönetet a vereségért, valamint a továbbjutóknak sok sikert kívánt. Márki-Zay, akire gyakorlatilag senki sem szavazott, csodálkozott az eredményen, amit ő sem értett, de üzentek neki, hogy majd beszélni fognak vele, és akkor megért mindent. Azóta már érti.

És akkor most már tényleg elmondom, hogy lesz. Márki-Zay visszalép Karácsony javára, aki a második fordulóban gyakorlatilag holtversenyben (50,02 százalék) legyőzi Dobrevet (49,98), de az előválasztási bizottság újraszámoltatja a szavazatokat, ami roppant izgalmas lesz. Végül egy hajszállal mégis Karácsony győz. De mivel Dobrev is nagyszerűen szerepelt, a pártok vezetői úgy döntenek, vezessék a kampányt mind a ketten: egy miniszterelnök-jelölt és egy miniszterelnökhelyettes-jelölt.

Szép pár lesznek együtt. A bociszemű, nagyra nőtt kisiskolás meg a decens kiskosztümökben pompázó úrinő (bocsánat, tudom, hogy ez csak a látszat). Mögöttük persze ott lesz Feri, mert ő nagyon fontos, hogy mindig ott legyen.

Ez így lesz egészen a választásokig. Ha veszítenek, amiben őszintén reménykedünk, akkor a szegény, hülye főpolgármester elviszi a balhét, és visszaül búsan a főpolgármesteri székbe. Ha nyernek, nos, akkor a parlamenti mandátumok átvétele után Karácsony egyszer csak megérti, hogy nem hagyhatja el Budapestet. Ott nagyon nagy szükség van rá. De ezt ő csak a választás napján érti meg, addig nem terhelik az agyát ilyen nehéz dolgokkal. A helyzet ugyanis az, hogy időközben a budapesti nép annyira megutálta Karácsonyt és a vörös bandát, hogy tavaszra egészen biztosan jobboldali főpolgármestert választanának, amit az Ügyvéd Úr nem engedhet meg. Karácsony tehát marad, de most még nem tudja.

Ki lenne akkor a miniszterelnök? Innentől fogva nem kérdés. Természetesen Gyurcsány Ferenc. Klárából pedig külügyminiszter lenne. Ügyes, jól beszél idegen nyelveket, szeret forgolódni, és sokat nem lesz itthon… Ja, és el ne felejtsük, Jakab mégsem lenne belügyminiszter. Előkerülne valami zavaros ügy, ami miatt a parlamenti mandátumáról is le kellene mondania…

Szerintem mindenkinek jobb, ha mi nyerünk.

Korábban írtuk