Hirdetés

Az emberiséget kettősség jellemzi. Férfi és nő. Boldog és boldogtalan. Okos és buta. Ügyes és ügyetlen. Rossz és jó. Művelt és műveletlen. Optimista és pesszimista. Van erről vicc, csak az a mai magyar politikai valóságra fordítva érvényes. Mifelénk a rossz gyerek, az ellenzék pesszimista, a jó fiú, a nemzeti–konzervatív ember optimista.

Az előbbi mindenben csak rosszat lát, egyre-másra jósolja meg az apokalipszis négy lovasának eljövetelét. Független: nem hagyja magát félrevezetni a tényektől.

A minap hírül vettük, hogy 2027-ben, tehát nyolc (!) esztendő múlva Budapest ismét megrendezheti a vizes világbajnokságot. Lényegében kétciklusnyi idő múlva. De Gréczy Zsolt azonnal nyilatkozott, és sötét jóslatokat eresztett meg e nemzetközi esemény országunkra ható következményeiről. Még ki sem hűlt a hír, és máris befagyasztotta örömünket a DK. Nyugodtan mondhatjuk, a mai ellenzék pillanatnyilag legerősebb vagy legerőszakosabb, nemzetietlen pártja.

Amikor e sorokat írom, jelentették be, hogy 2023-ra minden új létesítményét (ronda szó, de most kénytelen vagyok használni) megnyitja a Városliget, s a legnagyobb szabású európai (a Pompidou-központnál nagyobb) kulturális építkezés befejeződik. A híradás szerint jelentős számú turistát várnak a valóban csodálatosnak ígérkező látványosságegyüttesre. Bevallom, én is kíváncsi vagyok, semminő állást nem foglalok ez ügyben, mert nem értek hozzá. Mifelénk, optimista oldalon földereng, a pesszimista oldalon elhatalmasodott a tudatlanság rémuralma. Amit elsősorban a balliberális ellenzék gyakorol, s csak másodsorban mi. Azért nem véleményezem ezt a „projektet”, mert még csak a közelébe sem akarok kerülni a majomkodó, manifeszt tudatlan és műveletlen pesszimista, balliberális ellenzéknek, aki, amely, ami mindenben és mindenáron akadékoskodik.

A Városliget új koncepció szerinti átalakítása kiváltotta bizonyos hangzatos nevű körök vad ellenkezését. A fák, a természet védelmében, elsősorban. De ami tényszerűen látható, tapintható e horribilis tervből, a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója – páratlan. Tehát a terv megvalósításának az első szakasza MÁST bizonyít, mint a pesszimisták baljós jóslatai.

Amit én súlyosnak látok, az az, hogy a nemzetietlenek, az internacionalista balliberálisok, a megkeseredett, reményüket vesztett pesszimisták ránk akarják kényszeríteni sötét világlátásukat. Örökös okoskodásukkal, a mindent kritizálással, felsőbbségük tudatában megsemmisítendő bennünket, szakadatlan denunciálásukkal.

Az általános, mindenre kiterjedő negatív képet nem töri meg az annak ellentmondó példa sem. A szerintük már összeomlott közoktatás, Európában az utolsó helyen és a „legsötétebb Afrikára” hajazva, ippeg most a biológia-diákolimpián négy aranyat szerzett. Hetvenhárom ország közül. Mit értsünk akkor a közoktatás megsemmisülésén?

Mi a lényege ennek a megsemmisítésünkre törekvő ellenzéki magatartásnak? Az EU-ban éppen úgy, mint itthon. Ránk erőszakolni az ő pesszimizmusukat, az ő reményvesztettségüket. És ha ez bekövetkezne, ők lennének rögtön az optimisták, meghagyva nekünk a pusztulásba vezető pesszimizmust. És ez a sunyi ravaszság! Eljátszották az elmúlt évtizedekben a nagy lehetőségüket, és most azt akarják, vesszen az ország, ha már nem az övék.

Miért gyűlölik Orbán Viktort? Mert ő az a modern kori magyar politikus, aki fölismerte, az önfeladás, a nemzettudat lerombolása, a cselekvésképtelenség pusztulásba vezet. Orbánnak ezt az akcióképességét nem bírja elviselni az ellenzék. Ezért ő a gyűlöletük legfőbb célpontja.