Akár lesz védőoltás, akár nem, még jó ideig minden a mostani kerékvágásban halad tovább.

„A vakcina önmagában nem fog véget vetni a járványnak. Továbbra is szükségünk lesz a felügyeletre, az esetek tesztelésére, elkülönítésére és kezelésére, a kapcsolatok nyomon követésére és vesztegzár alá helyezésére, a közösségek elköteleződésére…”

Hirdetés

– írja egyik legutóbbi Twitter-bejegyzésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élén trónoló etióp Gebrejeszusz. Röviden: a karantén továbbra is fennmarad, és punktum. Egyik beosztottja, doktor Nabarro már a jövő év elején esedékes harmadik hullámmal riogat. Hiába oltják be ugyanis az embereket, továbbra is vírushordozók lehetnek. Következésképpen változatlanul alkalmazni kell a társadalmi távolságtartást, és valószínűleg a maszkot sem lehet majd nélkülözni, mert a vakcina hosszú távú hatékonyságát illetően a szakértők értelemszerűen csak találgatnak.

Mindeközben a brit titkosszolgálatok „támadó kiberhadműveletet” indítottak, hogy elfojtsák az „oltáshabozást” (vaccine hesitancy), amely a mértéktartó konzervatív londoni The Times szerint ellenséges hatalmak, adott esetben az oroszok aknamunkájának hatására ütötte fel fejét a szigetország gyanútlan lakossága körében. (GCHQ in cyberwar on anti-vaccine propaganda, Spies tackle disinformation linked to Russia, thetimes.co.uk, 2020. november 9.) Mivel a kormányzat szemében nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek mindazok, akik kifogásolják a gyógyszeripar korrupcióját és ennek lehetséges hatását a kísérleti stádiumban lévő Covid–19 vakcinákra, ezért olyan eszközöket fognak alkalmazni ellenük, amelyeket eredetileg terroristapropaganda leküzdésére terveztek. Teljesen érthető a brit állambiztonság fokozott ébersége, hiszen a mértéktartó balliberális The Guardian szerint az oroszok már Amerikában is a spájzban vannak, az ottani oltásellenesek (anti-vaxxers) mozgalma ugyanis „az orosz kormány által hangszerelt közösségi médiabeli dezinformációs és propagandakampányhoz kötődik”. (U.S. was warned of threat from anti-vaxxers in event of pandemic, theguardian.com, 2020. április 27.) De ez még mind semmi. Az ugyancsak mértéktartó liberális The Washington Post szerint ugyanis „a koronavírus-tagadással és amerikai szélsőjobboldali összeesküvés-elméletekkel keveredő oltásellenesség” immár világszerte terjed. (U.S. anti-vaccine conspiracies spread around the world, washingtonpost.com, 2020. október 7.)

Az előbbi információk alapján tehát egy globális összeesküvés rémképe bontakozik ki, amely mögött az összeesküvés-elméletek iránt fogékony amerikai szélsőjobboldalt manipuláló orosz kormány áll az összeesküvés-elméletek terjesztésével semmiképpen sem vádolható lapok szerint, miközben az orosz kormány összeesküvése által elsődlegesen megcélzott brit és amerikai (akárcsak a többi nyugati) kormány összeesküvés-elméletnek nyilvánít minden olyan véleményt, amely ellenkezik kormányzati politikájuk valamely elemével, adott esetben a koronavírus-járvány kezelését illetően.

Korábban írtuk

Leegyszerűsítve: a posztsztálinista oroszok összeesküdnek az amerikai neo­nácik­kal a demokratikus nyugati kormányok ellen. Bármekkora őrültségnek hangzik is, van benne rendszer. A nyugati demokráciák ugyanis egyre inkább egyfajta államszocializmus felé sodródnak, ebben látva megoldást a finánckapitalizmus gyó­gyít­hatatlan – és végeredményben magának a rendszernek az összeomlásával fenyegető – szervi bajaira és másodlagos kórtüneteire (hatástalaníthatatlan államadósság-bomba, példátlan vagyoni polarizáció, rohamos pauperizáció, az állami autoritás megingása, a fiatalok és etnikai kisebbségek radikalizálódása, általános értékválság, feltartóztathatatlan migrációs hullám, ultrafeminizmus, egész iparágak robotizálását kísérő tömeges munkanélküliség, növekvő szociális feszültség, társadalmi anémia és anarchia stb.).

Ez a szocializációs folyamat, amelyet a 2008–2009-es pénzügyi válság jelentősen felgyorsított, a koronavírus-járvány katasztrofálisnak ígérkező gazdasági következményei miatt immár gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált. Márpedig az oroszok nem kérnek belőle, mert a prototípusát már kipróbálták, és a saját bőrükön szenvedték el 70 éven át, a szélsőjobbosok pedig nem akarják kipróbálni, mert igencsak bölcsen az oroszok kárán tanultak. Ezért szőnek közösen összeesküvést a nyugati (felülről levezényelt és kontrollált) államszocializáló és kollektivista projekt kisiklatása érdekében, amelynek az egyik leghangosabb prófétája Thomas Piketty neo­marxista francia közgazdász.

Miután A tőke a XXI. században című (magyarul is megjelent) nemzetközi bestsellerében már korábban lerakta a folyamat elméleti alapjait, Éljen a szocializmus! (Vivement le socialisme!) című legutóbbi könyvében most nyíltan a szocializmus egy új, „részvételi és decentralizált, szövetségi és demokratikus, környezetbarát, meszticizált és feminista” formájáért agitál a „kapitalizmus meghaladásaként”.

Lefordítva: minimalizált és nivellált alapjövedelem mindenkinek, a magántulajdon kollektivizálása (a globális nómenklatúra érdekeltségeinek kivételével), az alapvető szabadságjogok (szólásszabadság, utazási, helyváltoztatási és gyülekezési szabadság stb.) szigorú korlátozása egy orwelliánus technikai apparátus révén – vagyis egy digitalizált totalitárius szocializmus mint végső disztópia a reálgazdaság teljes megsemmisítésével és egy új társadalmi rend felépítésével LMBT–trockista alapon, a globális felmelegedés elleni harc ürügyén.

Tegyük föl, hogy a kozmopolita rendszergazdák ehhez készítik elő a terepet mentálisan, és ehhez tesztelik a népességet a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett kontrollmechanizmusokkal. Ha ez a forgatókönyv megvalósulna, akkor tíz év múlva tehetősebbnek fog számítani az, aki egy vidéki vityillót birtokol csirkeóllal és veteményes kerttel, mint aki egy kertvárosi luxusvillát úszómedencével. Mindez persze csak egy összeesküvés-elmélet, semmi több, tehát mindenki nyugodtan szenderegjen tovább, mintha mi sem történne.