Szeretném megkérni az új világ kovácsait, hogy fejezzék be az ugratásomat! Velem ne szórakozzanak! Döntsék el, hogy mit akarnak, merre megy a világ, mi a narratíva! Mert én kötelességtudó – természetesen világ- – polgár vagyok, igazodom, beállok a sorba, de akkor legyen kijelölve az irány. Nagyanyámnak még világosan elmagyarázták, hogy mi a dolgozó helye a haladó népek táborában, amikor küzd a klerikális reakció meg a kispolgári csökevények ellen, s a munka frontján áll őrt, ha az imperialisták láncos kutyája meg akarja bontani az örök szovjet–magyar barátságot.

Hirdetés

Azt írja a független Telex, hogy „külön női parkolót alakítottak ki egy Váci úti irodaház mélygarázsában”. Nekem azonban nem világos, hogy ez most kivívott izé-e, egyfajta emancipációs mérföldkő, mint a nyolc óra munka vagy a titkos választójog, vagy pedig gettóba zárása a nőknek. „Parkolj oda, szőke tyúk!” Ugyanis a Telex szerint „a mélygarázsban általuk megkérdezett nők többsége szerint hímsovinizmusról van szó”. Mondjuk a cikket olvasva előttem pont egy előzékeny kezdeményezés sejlik fel, hogy az esetleges támadásnak kitett hölgyeknek viszonylag gyorsan segítségükre lehessen sietni. De akkor ez mégsem progresszív, mert olyan, mint ráadni valakire a kabátot. Liberálisabb európai helyeken ezért már letöltendő jár, s ha valami híresebb ember követi el, akkor a kis hölgy a metoo-perben a vádpontok közt sorolhatja, hogy a liftben a dekoltázsomba nézett, és előreengedett az ajtóban.

Na, akkor gondolkozzunk! Ha külön jelölnek kik női parkolót, a kijárathoz közel, akkor ebben benne van az, hogy a nő gyengébb, és ha megtámadják, nem tud védekezni, magassarkúban elfutni és így tovább. Tehát a nő nem egyenlő! Tehát a nemek nem egyformák. Ez reakciós. Vissza a középkorba!

Ellenben felmerül bennem a kérdés. Ha nőnek vallom magam, jobb parkoló jár? És akkor mi lesz a nyolcvan társadalmi nemmel? Nekik nem jár külön parkoló? Össze vagyok zavarodva teljesen. Kérem, ne bonyolítsák ezeket, mert képtelenség követni!

Korábban írtuk