Szimpatikus hitvallás, nekem tetszik.

Igaz, kicsit ferdébb a szemem, mint Micukónak. Nem akarok viszont tetszeni sem Brüsszelnek, sem Bush elnöknek, sem az Index pártatlan csetelőinek.

Csak a feelinget érzékeltetem. Azt is csak finoman, ahogyan azt egy mérsékelt, baloldalnak is elfogadható, képzelt konzervatív előadja, Boross Péter helyeslő fejbólintásától kísérve.

Tehát, kedves kormány, ahogyan azt M. Á, a Fontos Óra még fontosabb főszerkesztő elvtársa szokta volt fogalmazni. Tehát, kedves kormány! Mi a retek a jó neked abban, ha Ragáts Imre a tévé elnöke? Csak nem az, hogy ez a derék ember lapáttal szórja ki Friderikusznak, Tornóczky Cicababának és Juszt doktor minden lében kanálnak, azaz a te embereidnek a tévének címzett keserves adómilliárdokat? Kedves kormány, jól a seggedre kéne verni ezért a pofátlan és cinikus módszeredért, plusz azért, mert igenis ráültél a közszolgálatra és rajta is ragadsz még vagy három évig.

Kedves kormány! Két nevet mondok neked: Magyar Bálint (egy Szemere Bertalan dédunoka) és Keller László, a mélyen megbántott Keller szülők sértődős fiacskája. Az előbbi botrányról botrányra bukdácsolva, lassan egyedül bolyong a minisztériumában, mert minden alattvalójáról kiderül, hogy hazudós, átverő, megvesztegethető, szószegő. Az utóbbi meg a szégyened, mert személyében megismerhettük az intézményesített léggömbhámozót, a kormány fizetett feljelentőjét, aki mindig hall valamit, de azt mindig rosszul. Kormány uram! Meg szeretnél szüntetni néhány száz falusi postát és néhány, pontosan 3000 kilométer vasúti vonalat. Te akarsz jót a magyar nemzetnek? Na, ne! Ahol a posta megszűnik, ott a falu egyik agorája, „aperto loco”-ja – ha nem tanultál latinul: „nyílt helye” – szűnik meg. Azt meg nem kell ecsetelnem, mekkora a különbség egy 55 személyes autóbusz, és egy bármilyen koszos, de tágas vasúti kupé között.

Kedves kormány! Azt nyilatkozza a munkaügyi minisztered, hogy „emberemlékezet óta nem volt példa olyan mértékű béremelésre, mint tavaly.” Burány Sándornak üzenem, az ember emlékezete momentán 12 ezer évre nyúlik vissza, amikor is a Szfinx, azaz az emberfejű oroszlán kifaragásra került a gízai fennsíkon, amint szemben ül a Napfelkeltével. Nincsenek értesüléseink arról, hogy a kőfaragók béremelésben részesültek volna. Azt viszont tudjuk, hogy a naponta ötvenszer elzsolozsmázott közalkalmazotti béremelés tökéletesen hazavágta az önkormányzatokat, akik most készülnek testületi tiltakozásra ez ellen a nemtelen trükk ellen.

Kedves kormány! Jóléti rendszerváltást ígértél, de ahogy elnézem, a saját jóléted a legfontosabb. Százszázalékos miniszteri fizetésemelések, 6,2 milliárdos, 2,7 milliárdos gépkocsibeszerzések, laptop minden képviselőnek, 37 milliós Medgyessy-rezidencia-átépítés, százmilliós tolmácsolások, ugyanilyen árfekvésben házak, dobra vert maradék állami vagyon, miközben forgatod a szemedet, mert 300 ezer gyerek éhezik, meg az általános iskolák többségében nincs vízöblítéses vécé. Talán kevesebb Névshowr kellene a köztévében, mindjárt több jutna iskolatejre.

Még nem késő, kedves kormány, még helyreütheted azt a hihetetlen butaságot, amit a drogtörvény liberalizációjával elkövettél. Például azzal, hogy az oktatási törvény módosítását nem fogadod el. Jót akarsz a nemzetnek és a nemzet polgárainak? Akkor ne csökkentsd a tananyagot, ne vidd bele az oktatást a „szórakozunk, jól érezzük magunkat, erre való az iskola” tetszetős csapdájába. Ha sem önfegyelmet, sem szigort, sem kitartást, sem tudást nem garantál az iskola, akkor mivégre odajárni? Akkor elég egy monstre tánciskola, mellé egy füves cigivel.

Kedves kormány!

Nem tetszel nekem. A zsebed üres, de a máséban nagyon szeretsz turkálni. Visszavenni például, amit az Orbán-kormány beletett.