Messziről jött ember azt hihetné, hogy Kondor elnök asszony viccel, de ez olyan ország, ahol ez igaz. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Navracsics Tibor elemző a Hír Televízióban megjósolta, már előre tudja, mit fognak írni a publicisták arról az Orbán-beszédről, ami még el sem hangzott a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Sőt előre felmondta, mit írnak a lapok arról a tömegről, amelyik még oda sem vonult a beszédet meghallgatni a Terror Háza elé. Minden rosszat, az ország megosztásától a szélsőjobboldali, fasiszta veszélyen át a polgárok nyugalmának megzavarásáig. Ezt általában úgy teszik a neves kollégák, hogy tájára sem mennek a demonstrációknak, s ha ott Orbán Viktor történetesen egy Andersen-mesét olvasna fel, azt is uszító, veszélyes, rendkívül káros, az országra nézve egyenesen beláthatatlan veszélyeket hordozó szónoklatnak tartanák.

Súlyos paranoia jele ez, amit újabban a politikai lapok főszerkesztői már nem is titkolnak, inverz módon árulkodva, hogy a politikai színtéren ma egyetlen kimagasló tehetség létezik, és az nem a mostani miniszterelnök, hanem az elődje. Én Medgyessy Péter helyében komolyan fontolgatnám, hogy szétcsapok a seggnyalóim között, mert a legbiztosabb úton haladnak afelé, hogy kemény munkával megutáltassanak az egész országgal. Medgyessy Péter úriember. Sármos, tökéletes, nagyon ért a gazdasághoz, visszafogott, jó ízlésű, integráns személyiség, elegáns, halk és szerény, de szereti a fényűzést, szívesen utazgat, boldogan fényképezteti magát a feleségével, pedigréje pedig kifogástalan. Egyszóval nem vidéki, négygyerekes tahó, aki elhagyja a fiát az utcasarkon, hogy két hétig legyen miről hazudoznia a sajtónak.

Medgyessy Péterné sem akárki. Igaz, hogy nem szereti a nyilvánosságot, és az is igaz, hogy sok évig ismertünk egy Medgyessy Ildikót feleségként, most azonban Csaplár Katalinnak hívják. Szóval Csaplár Katalin őstehetség. Ízlése kifinomult, szereti az ezüstöt, az antik bútorokat, porcelánokat és festményeket. Hogy milyeneket, azt nem tudhatjuk, mert az adófizetők pénzén kialakított miniszterelnöki rezidenciában nincs helye újságíróknak.

Lévai Anikót hisztiző parvenünek bélyegezték, amikor azt kérte, ne zargassák folyton idegenek az elnöki rezidenciát, amikor ott újszülött csecsemő és három gyerek van.

Azt azonban a minap megtudtuk, hogy Orbán Viktornak is van egy, azaz egy darab festménye, rögtön fel is jelentették, hogy nem vallotta be mint értékes vagyontárgyat. Csaplár Katalin nagy rajongója a művészeteknek, segít a rászoruló fiatalokon, szívén viseli a fóti gyermekvárost. Egyébként is imádják a gyerekek, ahol megjelenik, összepuszilják és az ölébe másznak. Dr. Orbánné, dr. Lévai Anikót is feltehetőleg imádja mind a négy gyereke, akiket a világra „ellett”, mert az egyik alapvető különbség Csaplár Katalin és Lévai Anikó között ez. Az egyik szül, a másik ellik.

Medgyessy Péterné fél szóból megértette, hogy lánya, Tornóczky Anita el akar költözni otthonról, ezért, amikor az ifjú hölgy snowboardozni volt, keresett és talált is neki lakást. Orbán Viktor – legjobb tudomásom szerint – egy 70 négyzetméteres bérelt lakásban lakik hatodmagával. Nehezen fényképezhető luxushely exkluzív magazinok számára. Rejtély, hogy az Orbán-bányákból milliomossá lett atya miért nem vesz egy kastélyt a fia és az unokái részére. Talán csak nem azért, mert mégsem ő a dolomitok Krőzusa?

Nem szeretném tovább csigázni az olvasót, Medgyessy Péterné veszi és varratja ruháit, s bár nem sportol, kockás a hasa (minden edzett nő álma), valamint tizennyolc éve jár ugyanahhoz a fodrászhoz, és láss csodát, amióta miniszterelnökné lett, továbbra is tegeződnek. Ámulat.

Orbánékról egyszer jelent meg egy fényképes beszámoló, amikor az egész család saját pénzen nyaralt a horvát tengerparton. Zúdultak is a szokásos pimaszok: nagyon egészségtelen, ha közjogi méltóságok magánéletükkel traktálják a nyilvánosságot.

Orbán Viktort gyűlölni kell. Vadul, ahogy Kéri László teszi, fröcskölő utálattal, ahogyan a 168 Óra, ízléstelenül, mint a Heti hetes, finoman és álságosan, ahogyan a Népszabadság, minden alkalmat megragadva, mint a Magyar Hírlap, a Népszava – és a sor végtelen.

Úgy van, ahogy Kondor mondja, aki szóba áll vele vagy hisz benne, az kitakarítja magát az úgynevezett szellemi elitből. Elnézve a társasági rovatokban ezen elit fényképeit, a fene kívánkozik közéjük.