Mivel a Facebook ismét rám szállt, egy kicsit meghúzom magam. Döbbenet amúgy, hogy a liberálisok mennyire tapsolnak a véleménykorlátozásnak. Megfigyelésem, hogy a techdiktatúrát mindig azok védelmezik, akik petíciókkal rohannának Brüsszelig, ha egy étteremben nem szolgálnak ki egy meleg párt.

„Nem kötelező rajta lenni.” Ez a szállóige. Mi lenne, ha valaki a boltjába csak azokat a világnézetű embereket engedné be, akik neki tetszenek?

Hirdetés

Magáncég. Nem kötelező bemenni. Ja, hogy a faluban nincs másik? Lehet helikopterezni a szomszéd faluba.

Szóval visszább fogom magam, és inkább szemlélődök. Az állatos, a zenei vagy az életmódcsoportok biztos harcmentesek, és nem dúl a PC-terror.

Mily naivitás! Az egyik hajviselettel foglalkozó csoportban – igen, van ilyen – láttam egy vitát. Van egy kifejezés: natural hair, vagyis természetes haj. Ez egy fogalom, ami a fekete közösségé, az ő nagyon bongyori hajukra vonatkozik KIZÁRÓLAG. És néhány fehér és latina kérdezte, hogy az ő saját göndör, hullámos hajuk miért nem „természetes haj”? Miért nem használhatják ezt a kifejezést? És kioktattak őket, hogy ez a kifejezés a feketéké, egy mozgalom része, ami arról szól, hogy a feketék haját is elfogadja a világ. A fehérek hívják göndörnek vagy hullámosnak, mert ők SOHA nem fogják megérteni, hogy mit jelent felvállalni az igazi adottságaidat a társadalom elvárásaival szemben. (?) Egy fehér lány is megszenvedheti a göndörséget, de soha nem annyira, mint egy fekete, mert ők több előítélettel találkoznak. Ezért illetlenség ezt a kifejezést használni, ez nem csak haj, ez mozgalom, és a fehérekben lehetne annyi tisztesség, hogy ez egyszer félreállnak és elfogadják, hogy ez most nem róluk szól. (Fehér lányok oktattak ki fehér lányokat.)

Arra gondoltam, hozzákommentálok pár képet a fekete Ben Hurról, a fekete Supermanról, a fekete középkori királyokról, hősökről meg a néger Caesarról, de letettem róla. A Facebook Trumpot is letiltotta egy pillanat alatt. Egy Pozsonyi az nekik semmi.

Korábban írtuk