Rájöttem, hogy miért nincs ma már kávéházi élet. Nem csak azért, mert egy fekete mellett nem lehet ma már fél napokat ücsörögni, és kézirattal fizetni sem, de a sétapálcákkal, kalapokkal, bajuszkötőkkel és lapozható újságtartókkal együtt az igény is megszűnt rá. Az emberek ma az interneten élnek társas életet, ami részben praktikus, mert tiszteletlen hang miatt nem hajít ki senkit a főúr, és lehet gátlástalanul hülyeséget beszélni.

Hirdetés

Már sokadszor látom oltásos hőbörgésekben, hogy neki mondják meg, hogy mi van benne. Ő nem tudja, hogy mi van benne. Ő azt tudni akarja! Nézem, nézem, és közben arra gondolok, hogy tényleg. Mondják meg neki. Annyira érdekelne, hogy mihez kezd vele. Mihez kezd azzal a tudással?

E 420, NaH2PO4/Na2HPO4, KH2PO4/K2HPO4. Ez például a rubeola elleni védőoltás segédanyagainak egy kis része. Tegyük fel, hogy megmondják neki. Mit csinál vele? Ráhímezi a falvédőre sormintának?

Amúgy az emberek régen is hajlottak az összeesküvésekre. A kor „összeesküvése” nem a háttérhatalom volt, hanem valami isteni büntetés, ezért kezdtek sokan önsanyargató életmódba. Ki a fene gondolta, hogy az egész a bolhák miatt van? Hát korábban is voltak bolhák, akkor miért nem volt pestis? Na, ugye!

Sokan panaszkodnak arra is, hogy ez soha nem ér véget, pedig ők azt hitték, egy év alatt vége lesz. Én ezen nem csodálkozom annyira, a mindenki által ismert fekete halál öt évig aratott, és a következő pár évben, évtizedben voltak újabb kisebb pestisjárványok. Nincs abban semmi fura, hogy egy ilyen esemény jó sokáig tart. Persze, most nem égetnek hullákat a város főterén, de remélem, ez nem baj, és épp elég csapás, hogy leterheltek a kórházak, és egy vakbél- vagy sérvműtétre fél évet kell várni.

„A laparoszkópos cholecystectomia előnye a rövid hospitalizáció.” Lehet, ez is bőven elegendő volna a falvédőre – pedig ez csak az epeműtétre vonatkozik –, s az anyós ha átjön, éppúgy nem ért belőle egy kukkot se. Ahogy a hőbörgő sem.

Korábban írtuk