Megnéz egy csinos nőt? Ön bűnöző! A haladás ellensége! Nem tudta?

Nos, Ausztráliában egy éjszakai szórakozóhely úgy döntött, kidobják azokat a vendégeket, akik másokat bámulnak anélkül, hogy az illető beleegyezett volna.

Mindezt a sydney-i Club 77 vezette be, mondván, hogy frissíti a zaklatással kapcsolatos zéró tolerancia politikáját.

Hirdetés

„Éjszakai klubként bátorítjuk az ismerkedést, azonban minden kapcsolatfelvételnek szóbeli beleegyezéssel kell kezdődnie. Ez akkor is érvényes, ha például távolról bámulsz valakit. Ha a figyelem, amit valakinek nyújtasz, nemkívánatos, az zaklatásnak minősül.” A szabályt be is tartatják majd, ugyanis egy rózsaszín mellényt viselő „biztonsági tiszt” lesz felelős a panaszok feldolgozásáért, aki majd ki is kíséri a „sértő egyéneket”.

„Ebben a klubban tilos megnézni a nőket!” Ne feszegessük, hogy miért csak a nőket tilos, és azt se, hogy kinek. Nőknek is tilos nőket nézni, vagy ha csak férfinak – ami több mint valószínű –, akkor a feketének vagy a muszlimnak is tilos-e, vagy törődjünk bele abba, hogy a fehér férfinak tilos nőket stírölni?

Kicsit nehéz lesz ismerkedni a szép új világban. Mert ugye az ismerkedés a nézéssel kezdődik. Aztán jön a kedvező válasz esetén – mosoly, tekintet és így tovább – a megszólítás, a közelebb ülés, majd adatok egyeztetése (telefonszám, holnap mit csinálsz, mikor jársz erre…). De ugye ez mind „zaklatás”, egytől egyig.

Jó, előtte beleegyezést kell szerezni. De hogy? Ahhoz, hogy aláírassam a papírt, meg kell szólítanom és rá kell néznem. Vagy a pincérrel odavitetek egy cédulát, és a pincér odasúgja: „hölgyem, ott balra a négyes asztalnál az az úr szeretné önt nézni, aláírja-e ezt a jogi nyilatkozatot két tanúval”?

Roppant életszerű. Igazság szerint a haladás a puszta létezéssel megy szembe, az ember azt érzi, mindent elkövetnek a kihalásunk érdekében. Nem csoda, hogy akkora hisztit csaptak az új rendelet miatt, amelynek értelmében abortusz előtt meg kell hallgatni a magzati szívhangokat.

Korábban írtuk