A haladó sajtót olvasva nemcsak azért jut eszébe az embernek a Monty Python, mert Nyugaton az összes elmebetegséget megvalósították már Lorettával és terhes férfival, hanem azért, mert a hangulat is visszaköszön. Az Érdekes adatok című jelenet ugrott be – amit Galla adott elő akkor, amikor még kultúrával foglalkozott, és nem letolt gatyával a gyűrűt hajkurászta –, amint a Telex egyik írásán ámuldozom.

Hirdetés

„Maga tudta, hogy egy négy mérföld hosszú csőrendszer van a hasában?” Nem, nem ez a cím, de lehetne. „Budapesten 224 közterületet neveztek el nőkről, több mint kétezret férfiakról.” Olvassunk bele: „Az adatvizualizációból kiderül, jelentősen kevesebb közterület őrzi nők nevét, mint férfiakét: csupán 224 közteret neveztek el nőkről, és ezeknek is csak 55 százaléka valós név. A férfiakról elnevezett közterületeknél ez az arány 95 százalék.” Gondolom, itt a szokásos fehérférfibűntudat-keltési propaganda a cél, pedig ez már lassan átmegy az ellenhatásba. És tényleg nem tudni, hogy aki ezt írja, az nem érti-e az életet, vagy csak uszít. Elmagyarázhatnánk, hogy tudod, telexes hülye, az életben vannak törvények, amelyek magából a biológiai létből eredeztethetők. És a történelem során általában úgy volt, hogy a férfiak uralták a nyílt játszmákat, a kinti teret, és a nők a bentieket. Nem véletlenül van a mondás, hogy keresd a nőt. Mert minden férfi mögött ott a társa, a barátnője vagy az anyukája. Persze, hogy érthetné egy haladó, aki szerint a terhesférfi-emoji pozitív dolog, nem pedig az elmebetegség jele.

De akkor számoljunk. A világirodalomban ötszázszor annyi verset írtak nőkhöz, mint férfiakhoz. És a történelem folyamán egymilliószor engedték előre többször a nőt, mint a férfit, és tűzből mentésnél is mindig a nő került előre. A biztonságba. És igen, a pénzen sincsenek nők. Ellenben a történelem során sok százmilliárdszor szülhettek a nők, míg a férfiak soha, csak most, ebben a politikailag korrekt világban, ami felé tologatna minket az ellenzék és propagandasajtója, a Telex.

Korábban írtuk