A Marilyn Manson-üggyel csak nagyjából vagyok képben. Nem érdekel a fickó, a zenéjét is utáltam mindig, és hát csak rá kell nézni. A világ érdekel, melyben élünk. Szóval úgy indult, hogy volt menyasszonya, a Westworld című sorozat sztárja, Evan Rachel Wood (33) a közösségi oldalán pityeregte el, hogy Manson évekig bántalmazta őt.

„Azt mondta nekem, arról fantáziált, hogy egy kalapáccsal összetöri a koponyámat. Fiatal voltam és sokáig a hatása alatt álltam, belekényszerített egy alantas helyzetbe…”

Hirdetés

Mire a zenész kiadója szerződést bontott, egy filmes produkció pedig úgy döntött, hogy kivágja a jeleneteit.

Figyelik? „Azt mondta.” Tehát valaki azt mondta, hogy a volt barátja azt mondta. Ennyi. És erre kicsinálják a karrierjét. És azóta még hat nő jelentkezett, hogy neki is csúnyákat mondott, és vele is rossz volt. Ez az alapvetően gusztustalan fickó, akitől nem tudom, mit vártak. Ha igazak a vádak, jogos a büntetés. De ismétlem. A bizonyíték annyi, hogy „azt mondta”. Ha én jelentkezem, hogy bántalmazott, nekem is leesik valami morzsa?

Jelenleg egy olyan világ kopogtat, amelyben a tények nem számítanak. MeToo, LMBTQ, 107 nemi identitás. Ideje lenne kijelenteni, hogy a világon hatmilliárdféle identitás létezik.

Nálunk az ellenzék igyekszik meghonosítani ezt az univerzumot, és belecsempészni az életünkbe. A HétköznaPI CSAlódások zenekar, akik felvették a pénzt a raktárkoncerten, majd telesírták a sajtót, hogy az egyik tagjukat öt „szekrényhátú” megverte, mert szidták Orbánt. Látlelet? Feljelentés? Tanú? Minek? A 444 és a Telex úgyis simán lehozza mint tényt. Karácsonyék a várost plakátolják tele transzparensekkel. „Ki ne akarná, hogy ide holnap is befusson a villamos?! Védjük meg Budapestet!” A 444 megjelentet egy írást ezzel a kommentárral: „Mészáros Lőrinc maradt a leggazdagabb, exneje nem fért fel a listára” – majd kitesznek illusztrációnak egy 18 karátos arany WC-csészét. Ja, hogy az nem Mészáros Lőrincé? Azt nem írják oda. Ellenben V. Kálmán odakommenteli: „Szégyen ez az ország”.

És ez még mindig nem Amerika.

Korábban írtuk