A neves író-komikus ennek kapcsán elmeséli esetét szomszédaival, bizonyos Mr. Johnsonnal és Mr. Patellel, akikből neki is nagyon elege van. „Olyan buzi képük van, és biztos vagyok abban, hogy valami rosszban sántikálnak ellenem, bár egyelőre nem sikerült kiderítenem, mit akarnak” – írja Jones. – „Egy bioboltot működtetnek, de tudom, hogy rejtegetnek valamit. Hogy honnan tudom, nem tudom, de biztos, hogy valójában tömeggyilkosok. Éppen ezért teleszórtam az utcát röplapokkal, melyben figyelmeztettem: ha nem csapunk le rájuk, egyenként fognak bennünket megölni. Többen megkérdezték tőlem: miért nem fordulok a rendőrséghez? Ez a nevetséges. A rendőrség bizonyítékokat követel, meg az ártatlanság vélelmének betartását és egyéb, az ügyet hátráltató jogokat, miközben Mr. Johnson szövögethetné gyilkos terveit, Mr. Patel pedig titokban ölné az embereket. Azóta egy géppisztollyal járkálok az utcán, de hát jogom van megvédeni saját magamat. Végül is George W. Bush megmondta: elég, ha elfogy a türelmem és akkor azt teszek, amit akarok. Éppen ezért fel akarom robbantani Mr. Johnson garázsát, megölöm feleségét és gyermekeit, remélem, tanul belőle.”

Terry Jones más kérdéseket is felvet: honnan tudja például Bush elnök, hogy mikor irtotta ki az összes terroristát? Beleszámítja-e a leendő terroristákat? Mikor tekinti úgy, hogy felszámolta az összes iszlám fundamentalistát?

„Ilyen alapon nemcsak Mr. Johnsont és Mr. Patelt kellene megölnöm, hanem fél utcát ki kellene irtani. Feleségem szerint túl sokat engednék meg magamnak, de én nem teszek mást, mint Mr. Bush logikáját követem: két hetet vagy csak 10 napot adok az utcának, hogy adják át az összes földönkívülit, csillagközi géprablót, galaktikus útonállót, ha nem, akkor lesz nemulass!” – írja nyílt levelében a neves színész.