„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak” – mondta a Bajnai Gordon által harcostársának nevezett Gansperger Gyula egy, a Városháza-botrányban december elején napvilágot látott felvételen. Az üzletember aztán így folytatta:

Hirdetés

„Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így, a másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, ha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon. […] Tehát azt gondolom, hogy mindene ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.”

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha úgy véljük: ezen mondatok kiszivárgása még jobban fájt a baloldalon, mint a Városháza-ügy napvilágra kerülése. Talán nem véletlen, hogy ha hinni lehet a híreknek, Bajnai Gordon az elmúlt hetekben nem is nagyon tartózkodott Budapesten…

Ott volt viszont Londonban, ahol a Mandiner egy olvasójának fotója szerint találkozott az angol fővárosban fórumot tartó Márki-Zay Péterrel. Minden bizonnyal szerették volna, ha a megbeszélés titokban marad, erre utal, hogy bár a Facebookot előszeretettel és sokat használó Márki-Zay hasonló találkozóit többnyire alaposan dokumentálja, ezúttal csak hazatérését követően, órákkal azután tett közzé egy bejegyzést a Bajnaival elköltött vacsoráról, hogy az olvasói fotó megjelent a sajtóban. Mintha csak menteni akarná a menthetőt. Mindenesetre az a tény, hogy a fórum két óránál is rövidebb volt, míg a Bajnai által tartott eligazításra három órát is szánt a Gyurcsány-féle baloldal kormányfőjelöltje, elég sokat elárul arról, hogy mi is lehetett az utazás legfontosabb oka.

„Megvitathattuk az ország előtt álló legfontosabb kihívásokat” – írta utólag Márki-Zay, és hogy milyen kihívásokra gondolt, arra vonatkozóan is vannak tippjeink. Szóba kerülhetett, miképpen lehet elkerülni egy kormány támogatottságának a 2006-os választás után tapasztalthoz hasonló hirtelen összeomlását, miközben, kikotyogott terveiknek megfelelően, megszüntetik az „ostoba” rezsicsökkentést, bezárják a feleslegesnek titulált vidéki szülészeti és sürgősségi osztályokat, fizetőssé tesznek egészségügyi intézményeket, és szélesre tárják a kapukat a migránsok előtt. Bajnai 2006-ban kormánybiztosként tevékenykedett Gyurcsány alatt, vannak tapasztalatai a trükkök százairól…

És hogy miért vállalnának ilyen népszerűtlen intézkedéseket, arra a válasz ott van a Bajnait évtizedek óta jól ismerő Gansperger Gyula szavaiban. „Mindene ennek a tábornak” külföldről jön; ők a Magyarországon nagyobb befolyásra vágyó erők emberei. Márki-Zay bár gyakran összevissza beszél, céljai világosak. Nem véletlenül fogalmazott úgy: „a magyar választásnak hatalmas tétje van Európában.”

A nemzetközi baloldal ugyanis nem nézi jó szemmel, hogy van egy erős kormány, az Orbán-kabinet, amely nem akar Európai Egyesült Államokat, amely a család fogalmát nem hajlandó a nyugati fősodor elvárásainak megfelelően átszabni, és amelynek fontosabb a magyar emberek jóléte, mint a multicégek profitja. Brüsszelben, Washingtonban olyan politikusokat akarnak, akik, visszahozva a 2002 és 2010 közötti időszak gyakorlatát, kritika nélkül végrehajtanak minden utasítást. Szerencsére azonban a döntés a mi kezünkben van, és április harmadikán megvédhetjük az országot, a legfontosabb értékeinket és a gyermekeinket a baloldaltól.

Korábban írtuk