Tavaly novemberben két 16 éves fiatal két kőkeresztet tört le a Margit híd Szent Korona-szobrairól. Január elején adott róla hírt a rendőrség, a lakosság segítségét kérve a tettesek felderítéséhez. Az elkövetők ennek hatására szüleik kíséretében feladták magukat.

Hirdetés

Ezzel le is zárhatnánk a történteket, csakhogy nem ez volt az első és vélhetően nem is az utolsó olyan eset, amikor infantilis, ostoba vagy tudatosan gonosz személyek, jellemzően fiatalok keresztény és nemzeti jelképeket gyaláznak meg. A patinás átkelő ráadásul valamiért mágnesként vonzza az ilyen antiszociális elemeket.

2018 szeptemberében két 19 éves részeg fiatal nyolc kőkeresztet tört le, hatot el is loptak. 2019 januárjában más-más elkövetők két alkalommal is ugyanezt művelték, tavaly nyáron pedig az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából fellobogózott hídról két kölyök fényes nappal letépte és a Dunába dobta az egyik piros-fehér-zöld zászlót. Egyikük volt olyan vakmerő, hogy videóra vegye és a világhálón közzétegye nemzeti jelképünk meggyalázását, aminek következtében a nem éppen babazsúrokon szocializálódott Betyársereg hamar megtalálta őket. Ez az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent, így a két suhanc egy újabb internetes videóban kényszerült bocsánatot kérni tettéért.

Mindezekre akár legyinthetne is a sokat próbált egyszeri polgár, mondván, eszetlen kamaszok átgondolatlan idétlenségéről van szó. Ám a legtöbb fiatal, legyen életkorából adódóan mégoly hebehurgya vagy felhevült is, bizonyos határokat nem lép át.

Aki saját hazája, saját kultúrája nemzeti és vallási jelképei ellen támad, azt valamilyen már meglévő, akár a tudattalanban szunnyadó indíttatás, sugallat mozgatja. Aligha laikus pszichologizálás, ha meghatározónak tekintjük a szűkebb és tágabb környezet befolyását. Márpedig a magyarországi politikai közbeszédben 1945 óta töretlen harsánysággal tombol a keresztény- és magyargyűlölet. És ahol a keresztény értékrend a kortárs alternatív életmóddivatok gyűlölködőinek állandó céltáblája, ahol a nemzeti ethoszt, a büszkeséget és a nagyságot a merjünk kicsik lenni öngyűlölő cinizmusával támadják a gyökértelen ideológiák rabjai, ahol a tudatformálás legharsányabb őrhelyei folyamatosan erre kondicionálják honfitársaink tömegeit, ott természetes következmény a rombolás.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ebből fakadt például 2000 novemberében, hogy a kommunisták által felrobbantott Regnum Marianum-templom helyén állított emlékkeresztet öt szélsőbaloldali kölyök – nem mellesleg egyikük, Léderer Sándor ma a többek között Soros-finanszírozott „korrupciókutató” K-Monitor internetes portálnak az Obama Alapítvány ösztöndíjával is kistafírozott ügyvezető igazgatója – elfűrészelte, a talapzatra pedig vörös csillagot és Budapesti Felszabadító Gárda feliratot mázoltak.

Ez sűrűsödött verbális lincselésbe 2003-ban a Tilos Rádióban, amikor az anarchista deviancia szócsövének egyik műsorvezetője épp karácsony szentestéjén böfögte az éterbe, hogy „kiirtanám az összes keresztényt”.

Ezek a régi ávósreflexek éledtek fel 2006. október 23-án, amikor Vértesaljai László jezsuita atyát verték véresre a szemkilövető Gyurcsány azonosító nélküli pribékjei, mi­után „rántsd be a papot!” felkiáltásra bevonszolták a rendőrsorfal mögé.

Ugyanez a pufajkásindulat tolult fel 2018 decemberében a budapesti Országház előtt, amikor az ott őrjöngő, a Parlamentet meg is támadó baloldali csőcselék fel akarta gyújtani az Ország Karácsonyfáját, és ellopták a köré helyezett szánkókat, amelyeket rászoruló árva gyerekeknek szántak ajándékba az adományozók. Ekkor harsant fel a beteg jelmondat: „Égjen a jászol!”

A számító lelkiismeretlenség iskola­példájaként ezen az eseményen baloldali politikusok is jelen voltak, sőt néhányuk, például Fekete-Győr András tevőlegesen kivette részét a rendőrök elleni támadásból: a Momentum elnöke füstbombát dobott a rendfenntartókra.

Tavaly januárban Budapest VII. kerületének DK-s polgármestere, Niedermüller Péter minősítette rémisztő képződményeknek a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat.

Legutóbb a maradék Jobbik tett közzé a világhálón egy képet, amelynek egyik felén Donald Trump hívei, a másikon Orbán Viktor szimpatizánsai láthatók, a két képben pedig az a közös, hogy feszület van rajtuk. Ez még a pártot a balratolódás és így a megsemmisülés útjára lökő Vona Gábornál is kiverte a biztosítékot, az expártelnök így kommentálta a bolsevik propagandát idéző montázst: „most tényleg, a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? […] Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…” Majd kijelentette: „ez egy utolsó proli uszítás […] vállalhatatlan.”

Valóban. A családoknak, a magyar államnak és a keresztény felekezeteknek sokkal határozottabb figyelmet kell fordítaniuk az örök erkölcsi talapzatunkat jelentő vallási, erkölcsi, kulturális értékeink, örökségünk jelentőségének hangsúlyozására, a tabuk megszegésének következményeire az oktatás, a nevelés, a tudatformálás minden posztján. A jogsértő cselekedeteket pedig meg kell torolni.

Korábban írtuk