A gender elkötelezett harcosai az emberi nemeknek immár száznál több változatát nevezték meg, kibővítve az eredeti férfi-nő felállást. Látva a genderisták politikai sikereit és a közéletben kivívott mind komolyabb súlyát (továbbá ennek pénzre váltható megannyi hasznát), felbukkantak a tulajdonságideológusok, akik szerint több ezer emberi tulajdonság létezik, és ezeket is egyenként egyforma tisztelet illeti meg, legyen bár külső vagy belső jellegzetesség.

Hirdetés

A teljesség igénye nélkül igyekeztek megnevezni a legismertebb, leggyakrabban előforduló tulajdonságokat, és egyelőre ezeknek kérik a megkülönböztetett figyelmet a mosdóhasználatkor, illetve a beiskolázásnál. Követelik a tulajdonság­kvóták alkalmazását a munkahelyi előmenetelnél, a cégek felügyelőbizottságában, a pártok vezető testületeiben.

Nem fontossági sorrendben – hiszen min­den tulajdonságnak egyaránt van helye a nap alatt – a következőket sorolták fel első körben:

Jobb-, bal- és kétbalkezesek. Okosak, buták, zsenik és értelmi fogyatékosok. Szépek, csúnyák, vonzók, taszítók. Magasak, alacsonyak, soványak, kövérek. (Magas soványak, alacsony kövérek, magas kövérek és alacsony soványak.) Lusták, szorgalmasak, intro- és extrovertáltak, Fradi- és Újpest-drukkerek. Koránkelők, horgászok, kártyások, dohányosok, nudisták. Festők, mázolók, festő-mázolók, tejivók és laktózérzékenyek. Szemérmesek és szemérmetlenek, szerények és gátlástalanok, húsevők és vegetáriánusok. Büszkék és röstelkedők. Szégyenlősek és magamutogatók. Szakállas és bajuszos férfiak. Szakállas és bajuszos nők. Érzékenyek, lelkesek és lelketlenek. Demokrata-olvasók és – bár jelentéktelen számban – olyanok is, akik nem olvasnak Demokratát.

A tulajdonságok összevonásával továbbiak is meghatározhatók: nudista dohányos koránkelők vagy izgága tejivó Fradi-
drukkerek.

Mindannyiukra gondolva terveznek pél­dául hosszú­távfutóbüszkeség-menetet és lustabüszkeség-egyhelybentoporgást. De lesz büszke büszkeség és szégyenkező büszkeség napja is.

Korábban írtuk