Hirdetés

Az Eseményeket Modellező Politikatudo­mányi Intézet elemzői arról készítettek jelentést, milyen következményekkel járhat Kolumbusz szobrainak ledöntése.

„Amennyiben ez egy logikus történeti folyamat, írták összegzésükben, akkor úgy kell tekintetünk az elmúlt bő ötszáz évre, mintha nem is lett volna. Ha Kolumbusz útja önmagában illegitim, akkor mindaz, ami ennek következménye, ugyancsak törvénytelen. Jogszerűtlenség nem szülhet jogot. Ergo: vissza kell állítani Amerikában a prekolumbán világot. Valamennyi későbbi bevándorlónak származási helyére kell távoznia. A négereknek Afrikába (kvótaalapú elosztásukról az ENSZ határozhat), a fehéreknek Európába, a kínaiaknak Kínába.

Mindent, amit azóta ott létrehoztak, meg kell semmisíteni.

A példátlan akció kivitelezése persze számtalan problémát vetne fel. Az ír sziget lakossága hirtelen a többszörösére nőne, Szicíliában pedig a migránstáboroknál lényegesen népesebb olasz csoportok jelennének meg. Konfliktust szülhet az is, hogy a zsidók egy része Izraelbe kíván települni, ami valószínűleg a palesztinok nemtetszését fogja kivívni.

Amerikában ezalatt felszedik majd a vasutakat, lerombolják Manhattan felhőkarcolóit, a négy egykori elnök Rushmore-hegyi sziklaportréját visszafalazzák, megszüntetik a hatalmas gabonatermelő farmokat, bezárják a hollywoodi filmstúdiókat és a McDonald’s-okat, végül visszatelepítik a prérire a bölényeket. Csingacsguk és Ülő Bika hálát adnak a nagy Manitunak, elszívják a békepipát, aztán a sziúk, kommancsok és apacsok egymásra rontanak nyilaikkal, mert értelemszerűen Apache helikopterek sincsenek.”

Új világ következik mindannyiunkra, összegezte a tanulmány, amihez a csoport magyar tagja fűzött rövid kiegészítést: „Új világ, kit zavar? Nálunk bőven elég búza terem, az amerikai filmeket mindig is rühelltem, nem járok Forddal, a baseballnak a szabályait sem értem. A hozzánk visszatérő, huszadik századi kivándorlóink leszármazottait pedig majdcsak integráljuk valahogy.”

Korábban írtuk