Az MSZP új internetes politikai játékának címe Amőba, mint utóbb kiderült, Baxter ötlete nyomán indul országhódító útjára. Ezt Hiller pártelnöktől tudhattuk meg a Nap-kelte című pártatlan közszolgálati műsorban. Ez egy új kapcsolatot teremt majd a fiatalok és a baloldal között, mely "a hagyományos grádicsokat betölti".

Kocsi Ilona, az egyik szende újságíró Bánó András jobbján megkérdezte: "Egy ilyen játékos párt lesz az MSZP?", és ezen aztán hosszan kacarásztak. Fiala János Bánó jobbján mondott egy merészet, amikor "az MSZP borzalmas elnökségéről" ejtett szót, s felvetette, talán meg kellett volna hátulról húzgálni Baxter zakóját, amikor arab terroristázni kezdett a tizenötödik gyászos évét ünneplő MSZP-ünnepélyen. (A lufikból kirakott 15-ös számból az 5-ös igen furcsán és jelképesen is lekókadt, pedig hát Baxter szerint a 15 éves lány már vérbő asszony.)

Hiller pártelnök megjegyezte, "egy politikus szájából történik egy rossz mondat" – ez az ember nemrég még egyetemen tanított, de ez alig érzékelhető mondataiból. Viszont a Sikeres Magyarországért Mozgalom máris sikeres, 18 megyében már száz szervezete van – Hiller nem árulta el, melyik az a szerencsétlen megye, amely eddig kimaradt a Mozgalomból, mely arra hivatott, hogy kétségbeesésbe taszítsa a polgári körök Sikertelen Magyarország Mozgalmát.

Arról, hogy miért hagyták faképnél a Pártot a roma tagozat vezetői, a dinamikus elnök annyit közölt: "a roma politika újrafogalmazása történt", amúgy pedig "a szocialista párt romapolitikája nem jutott el a romákhoz… álságos volt". Ez ismét élénk derültséget keltett a játékos kedvű kérdezők körében.

Fiala bizonyára érezte, hogy túl sokat kekeckedett, ezért egy nem túl meglepő vallomás szakadt ki belőle: "mi kérdezőtársaimmal együtt azt a szellemet képviseljük, hogy hajrá MSZP!" – amit a két csendestárs somolyogva tudomásul vett (nehezen tagadhatták volna), Hiller pártelnök sem nyújtotta csókra orcáját. A pártatlan és erőteljesen közszolgálati Nap-kelte producere, Gyárfás Tamás később enyhén helytelenítette Fiala önvallomását, de arra hivatkozott, hogy Fiala vendég volt a stúdióban, és egy vendéget nem lehet azzal megsérteni, hogy elhatárolódjanak tőle. Hozzáteszem: elég lett volna az is, ha Bánó és Kocsi csak annyit tesz hozzá: Hajrá MSZP és SZDSZ! Így mindjárt politikailag korrekt és teljesen közszolgálati lett volna a napi talpnyalás.

Mármost Hiller szerint lesznek ugyan jutalmak "a jól teljesítőknek" az amőbázásban, de az igazi jutalom az lesz, ha a legjobbak MSZP-s képviselőkként is indulnak majd. A tagrevíziókról szólva még annyit mondott, hogy nem is igazán revízióról van szó, a problémát azok a fiatalok jelentik, akik ugyan beléptek a pártba, de túlságosan unalmasnak tartják a taggyűléseket, ezért nem is járnak el, inkább buliba mennek.

Gondolom, ezek most majd amőbáznak, bizonyára csoportosan, a Sikeres Magyarországért Mozgalomban, és gyakorolják a helyes döntéshozatalt, játékos és interaktív módon. Az amőbák egyébként olyan primitív élőlények, amelyeknek nincs állandó alakjuk, parazita életmódot folytatnak, nincsenek idegeik, de reagálnak az erős fényre, érintésre vagy nagy hő hatására. Tartósan kedvezőtlen körülmények között is képesek az életben maradásra, ilyenkor golyóformába zsugorodnak és kipréselik magukból a folyadékot, mely egyfajta védőfalat hoz létre. Ha a körülmények kedvezővé válnak, ismét felöltik eredeti alakjukat. Az amőbáknak rengeteg alfajuk van, a gazdaállatokon és embereken megtelepedve betegségeket okoznak, főleg az ürülék útján fertőznek.

A magam részéről máris köszönetet mondok a játékos és interaktív MSZP-nek, Magyar Bálintnak pedig meleg szeretettel ajánlom, azonnal illessze a közoktatási reformprogramba az MSZP amőbajátékát, hiszen ez a Sulinet-programban is jól használható, biológiai szakismereteket is terjesztő kezdeményezés nagyban hozzájárulhat a kakaóbiztos tanyasi gyerekek versenyképességéhez és az esélyegyenlőség romákat felzárkóztató célkitűzéseihez. Amőbázzunk együtt!